Acasă Eveniment Trei persoane au murit, după ce au fost prinse sub un mal...

Trei persoane au murit, după ce au fost prinse sub un mal de pământ, lângă Petroşani. Ministerul Transporturilor anunţă anchetă

1422
DISTRIBUIȚI

Trei persoane au fost prinse sub un mal de pământ, în zona Peştera Bolii din judeţul Hunedoara. Echipele de intervenţie au reuşit să găsească şi să scoată de sub rocă şi pământ şi ceilalţi doi muncitori surprinşi de malul de pământ în judeţul Hunedoara, la cinci ore de la producerea accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Claudiu Iacob, a declarat pentru News.ro că şi trupurile neînsufeţite ale celorlalţi doi muncitori surprinşi de surparea malului de pământ în zona Peştera Bolii au fost scoase la suprafaţă.

”A fost scos şi trupul celui de-al doilea muncitor. Acesta este decedat. Echipajele noastre au ajuns, în acelaşi timp, şi la cel de-al treilea muncitor, l-au eliberat iniţial de pământul şi bucăţile de rocă ce au căzut peste el, până la nivelul umerilor, însă nici acesta nu mai este în viaţă. În final, ambii au fost scoşi la suprafaţă”, a declarat Claudiu Iacob.

Dacă primul muncitor a fost scos la aproximativ trei ore de la surparea malului de pământ, echipajele de intervenţie au reuşit, după cinci ore, şi scoaterea celorlalţi doi.

Cei trei muncitori aveau 52, 58 si 63 de ani.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus, sâmbătă, constituirea unei comisii de anchetă în cazul accidentului din Hunedoara în care trei persoane au fost surprinse de un mal de pământ. De asemenea, Stroe a cerut verificarea tuturor şantierelor sub aspectul respectării normelor de securitate a muncii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ministrul Felix Stroe a dispus instituirea unei comisii de anchetă în cazul accidentului de muncă din judeţul Hunedoara. Comisia este condusă de secretarul de stat, Ninel Cercel. 

“Comisia a plecat deja la faţa locului pentru a analiza cauzele în care s-a produs accidentul de la Petroşani şi pentru a dispune măsuri în consecinţă. Cercetarea cauzelor se va face in comun cu celelalte instituţii abilitate ale statului”, anunţă reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Potrivit acestora, s-a decis ca săptămâna viitoare să se verifice toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte normele de securitate a muncii.

 

Comentarii

comentarii