Acasă Eveniment Trei români, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au fost prinși...

Trei români, cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au fost prinși cu şase cetăţeni din India într-un Mercedes Vito

1021
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins trei români care au sprijinit şase cetăţeni din India în încercarea de a trece ilegal frontiera. O femeie mergea cu maşina în faţa autoturismului în care se aflau migranţii, pentru a observa eventuale echipaje de Poliţie.

Potrivit unui comunicat de presă de luni al Poliţiei de Frontieră, la sfârşitul săptămânii trecute o patrulă a poliţiei de frontieră a oprit pentru verificări, în zona localităţii Goruia (DJ 581), judeţul Caraş-Severin, un autoturism marca BMW înmatriculat în România, condus de o femeie din judeţul Alba.

 ”La scurt timp, lucrătorii noştri au oprit un alt autovehicul, marca Mercedes Vito, înmatriculat în România, cu care călătoreau doi cetăţeni români, cu domiciliul în judeţul Hunedoara. În mijlocul de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, fără documente de identitate asupra lor. Deoarece exista suspiciunea că autoturismul BMW avea rol de antemergător, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii români şi străini la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţenii români intenţionau să îi ajute pe cei şase indieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

 În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pentru trafic de migranţi pentru cei trei cetăţeni români şi trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase indieni.

Comentarii

comentarii