Acasă Eveniment Trei români, prinși cu migranții în mașini, în Caraș-Severin

Trei români, prinși cu migranții în mașini, în Caraș-Severin

1046
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraş Severin și cei ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, joi, în jurul orei 00.15, trei mașini în care erau transportați ilegal migranți. Șoferii sunt cetățeni români, în timp ce cei zece migranți provin din Siria, Irak, Iran, Yemen și Afganistan.

În noapte de miercuri spre joi, aceștia se deplasau pe DJ 572, dar au fost opriți de polițiștii de frontieră la ieşirea din localitatea Surducu Mare, judeţul Caraş Severin, la un sfert de oră după miezul nopții. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu cei trei şoferi români, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cei zece cetățeni străini nu aveau asupra lor documente de identitate, dar, în cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak, Afganistan şi Yemen, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. De asemenea, s-a mai stabilit că şoferii români intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini să ajungă într-un stat din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei zece de cetățeni străini. De asemenea, cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii