Acasă Eveniment Tren deraiat la Arad. Două vagoane cisternă s-au răsturnat în apropierea unui...

Tren deraiat la Arad. Două vagoane cisternă s-au răsturnat în apropierea unui sens giratoriu

DISTRIBUIȚI

Un tren a deraiat, marţi, în municipiul Arad, în apropierea unui sens giratoriu. Două vagoane tip cisternă s-au răsturnat, iar acolo intervin pompierii. 

”Garnitură de tren deraiată, cu două vagoane cisternă răsturnate la sensul giratoriu din Subcetate spre Aradul Nou”, a transmis ISU Arad.

Intervine Detaşamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere şi o autospecială de descarcerare.

UPDATE – ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 13.00 pe relaţia Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care este implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Potrivit sursei citate, la ieşire din staţia Aradu Nou, două vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate şi circula în relaţia Drobeta Turnu Severin – Arad.

”În acest moment, reprezentanţii SRCF Timişoara analizează, în colaborare cu operatorul naţional de transport feroviar de călatori, variantele posibile pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor de călători care erau programate să tranziteze zona respectivă. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timişoara va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Aradu Nou – Arad să fie redeschisă în condiţii de siguranţă”, a precizat Brânzan.

UPDATE – ”Din unul dintre vagoane s-a scurs motorină pe câmpul din apropierea liniei ferate. Rămânem pentru a proteja zona împotriva eviării oricărui pericol”, a trensmis ISU Arad.

Comentarii

comentarii