Acasă Cultura Tribul Artistic – Pavilion Muzical, lecții digitale în clasă și acasă –...

Tribul Artistic – Pavilion Muzical, lecții digitale în clasă și acasă – în 7 județe, inclusiv în Timiș și Arad

702
DISTRIBUIȚI

Finalul proiectului Pavilion Muzical – lecții digitale în clasă și acasă – a fost marcat de  o caravană muzicală digitală organizată în județele Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Neamț, Arad, Timiș, unde peste 500 de elevi din ciclul gimnazial curioși să descopere noi taine despre muzică s-au bucurat de concerte online susținute de artiști români de seamă, care fac performanță pe marile scene din Europa.

Celor 35 de artiști care au contribuit cu vocea sau instrumentul lor li s-au adăugat, în episodul-epilog, o balerină (Adina Tudor), un pilot (Cristian Mandu), o actriță (Aylin Cadîr), un activist de mediu (Gabriel Păun), un prezentator tv (Răzvan Simion), o cântăreață (Bianca Purcărea) și un dirijor (Cristian Măcelaru), cu toții exprimându-și legătura cu muzica și modul în care le face viața mai bună, mai frumoasă, în fiecare zi.

Este vorba de Daria Tudor – pian (Germania), Irina Simon-Renes – vioara (Olanda), Alexandru Mihai Bota – violă (Anglia), Mihai Ritivoiu – pian (Anglia), Seven’s TM Show Band (România), Vlad Popescu – vioară (Germania), Simona Sindreștean – oboi (România), Andrei Gologan – pian (Germania), Roxana Cîrciu – pian (Germania), Mădălin Luca – nai (România), Cristian-Ladislau Andriș – violă (Elveția).

Totodată, în cadrul caravanei, 90 de profesori de educație muzicală au participat la întâlniri în care reprezentanții asociației Tribul Artistic i-au ghidat să descopere platforma Pavilion Muzical, dar și modul în care o pot îmbunătăți, prin adăugarea de conținut digital educațional propriu.

“Mai ales în vremurile pe care le trăim de mai bine de un an, credem că apropierea de muzică (și) prin școli poate fi fundamental îmbunătățită dacă venim în întâmpinarea copiilor cu metode alternative de predare. Ni s-a confirmat acest fapt prin interesul atât de mare dovedit de elevi și profesori. Prin Caravana Pavilion Muzical am ales județe în care accesul copiilor la astfel de resurse este redus, din diverse motive.

Le mulțumim Inspectoratelor Școlare Județene că au înțeles importanța demersului nostru și ne-au sprijinit în intermedierea întâlnirilor. Este încă o dovadă a rolului extraordinar pe care îl joacă buna colaborare dintre societatea civilă și instituțiile statului.”, a declarat Ovidiu Florian Andriș, coordonatorul asociației Tribul Artistic.

În cele 9 lecții muzicale prind viață instrumente, ritmuri, note sau genuri muzicale, cu ajutorul formațiilor PlaCello, Seven’s TM Show Band, Dincolo de Ziduri, a muzicienilor Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzan, Andrei Gologan, Roxana Cîrciu, Eduard Antal, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Ana Kui, Johnny Kui, DJ K-lu & MC Woodie, acum toate episoadele fiind disponibile pe canalul de Youtube Tribul Artistic, dar și pe platforma www.pavilionmuzical.ro, platformă educațională ce va funcționa ca un centru comun de resurse pentru toți profesorii de educație muzicală din România.

 

 

Comentarii

comentarii