Acasă Actualitate Tribunalul Timiş nu are bani pentru investiţii în 2012

Tribunalul Timiş nu are bani pentru investiţii în 2012

DISTRIBUIȚI

Eduard Smântână, preşedintele Tribunalului Timiş, spune că este mulţumit de judecătorii pe care îi coordonează. Potrivit bilanţului prezentat de preşedintele Tribunalului Timiş, numărul de dosare pe care le-au avut judecătorii în lucru, în anul 2011,  a fost aproape ca în 2010, acestea crescând cu aproape 5 procente.  Smântănă a mai spus că în decembrie 2011, Tribunalul Timiş a reuşit să îşi plătească toate facturile restante la încălzire şi energie electrică. Suma plătită de Tribunalul Timiş s-a ridicat la 600.000 de lei, în aceşti bani intrând şi datoriile pe care le aveau instanţele de la Făget, Lugoj, Deta şi Sânnicolau Mare.

Bugetul pe 2012 a fost consumat

Preşedintele Tribunaluli Timiş spune că în acest an vor fi probleme în ceea ce priveşte achiziţionarea produselor de birotică. „Anul acesta, am avut puţini bani pentru hârtii, dosare şi tot felul de lucruri care îi trebuiesc oricărui judecător. În acest moment, mai avem doar 15.000 de lei, care sunt ca şi inexistenţi. De aceea, pot afirma că bugetul pe anul 2012, la acest capitol, a fost consumat. Aşteptăm să vedem dacă vom primi suplimentare de fonduri”, a precizat Smântână.

Grefieri în concediu de maternitate

La Tribunalul Timiş, mulţi grefieri au plecat în concediu de maternitate şi cum în sistemul bugetar nu se mai fac angajaări, au început să apară şi problemele. „În momentul de faţă, avem nevoie de cel puţin 9 grefieri. Probleme sunt şi la arhivă, unde 4 angajaţi trebuie să supervizeze 40.000 de dosare. Aceşti oameni lucrează căte 10-12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână şi nu sunt plătiţi suplimentar, pentru că nu sunt bani”, a mai afirmat preşedintele Tribunalului Timiş.

Probleme la Făget, Lugoj şi Deta

Lipsa banilor pentru investiţii a generat situaţii limită la mai toate judecătoriile din judeţul Timiş. În ultimii ani, Tribunalul Timiş nu a primit de la centru nici un ban pentru investiţii. Din cauza acestei lipse acute de bani, la Judecătoria Făget nu a fost căldură până în luna decembrie. La Judecătoria Lugoj plouă în sălile de judecată, iar la Sânnicolau Mare şi Deta, centralele termice trebuie reparate săptămânal.

Comentarii

comentarii