Acasă Actualitate Tribunalul Timiş promovează educaţia juridică în şcoli

Tribunalul Timiş promovează educaţia juridică în şcoli

1475
DISTRIBUIȚI

Colectivul de judecători din cadrul Tribunalului Timiş s-a implicat în cadrul unui  program organizat de către Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza Protocolului de colaborare privind educația juridică în școli, protocol la care au aderat uniuni profesionale din domeniul juridic și reprezentanți ai societății civile. Programul are ca scop oferirea unor informații cu caracter juridic din sfera drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale și a unor aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elevilor şi cadrelor didactice.     

Astfel, judecători din cadrul Tribunalului Timiș au fost prezenți în școli, pe bază de voluntariat, pentru a susține cursuri de educație juridică pe teme de interes pentru elevi și profesori și – de asemenea – instanța a primit vizite ale elevilor și a găzduit dezbateri și procese simulate, în vederea diversificării metodelor de promovare a educației juridice în mediul școlar preuniversitar.     

Programul a fost coordonat din partea Tribunalului Timiş de către doamna Președinte Adriana Stoicescu şi către doamna judecător Mădălina Jebelean şi a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean Școlar Timiș.

Raportat la reacțiile pozitive primite din partea elevilor și a corpului profesoral proiectul va continua în viitor cu accent pe unitățile școlare rurale din județul Timiș, anunţă preşedintele Tribunalului Timiş, judecător Adriana Soicescu, printr-un comunicat de presă.

Comentarii

comentarii