Acasă Cultura Trupa de teatru a Liceului Teoretic Special „Iris” al CJ Timiş a...

Trupa de teatru a Liceului Teoretic Special „Iris” al CJ Timiş a obţinut mai multe premii

971
DISTRIBUIȚI

Micii actori ai trupei de teatru de la Liceul Iris, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Timiş au participat cu succes la mai multe festivaluri dedicate elevilor, unde a reușit să obțină importante premii, care dovedesc implicarea cadrelor didactice, dar și talentul acestor copii.

Cel mai recent astfel de premiu le-a fost decernat elevilor chiar în această săptămână, când au urcat pe podium (locul al III-lea) la „Festivalul de teatru pentru copiii din învățământul special” desfășurat la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj, cu piesa „Poveste din Timișoara”. Elevii au descoperit, prin intermediul acestei piese, nu doar pasiunea pentru arta dramatică, ci și importante cunoștințe despre istoria propriei țări.

Tot pe parcursul acestei luni, trupa de teatru a școlii, formată din elevi cu deficiențe de vedere, a participat la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Cultural „MIRAJE-Arta nu are limite”, desfășurat la Cluj-Napoca, de unde elevii de la „Iris” s-au întors tot cu premiul al III-lea.

Festivalul de Teatru „Cu mască, fără mască”, desfășurat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă P.P. Neveanu din Timișoara la sfârșitul lunii martie, a adus trupei de la „Iris” premiul al II-lea pentru piesa „O nevastă de nădejde” (inspirată din folclorul maghiar).

Comentarii

comentarii