Acasă Cultura Trupa timişoreană JazzyBIT susţine două concerte în Italia

Trupa timişoreană JazzyBIT susţine două concerte în Italia

316
DISTRIBUIȚI

jazzybit

Grupul timişorean JazzyBIT va concerta de două ori în Italia, în următoarele zile. Primul concert are loc vineri, 25 iulie, în cadrul renumitului festival Tuscia In Jazz.

Participarea la eveniment este sprijinită de Institutul Cultural Român şi Primăria Timişoara.

Festivalul Tuscia In Jazz are loc din 2002 în Provincia Viterbo şi oferă anual peste 150 de evenimente muzicale şi workshop-uri pentru peste 300 de studenți. Festivalul găzduiește din 2006 și competiția anuală Jimmy Woode European Jazz Award, competiție la care juriul, format din renumiții muziceni de jazz Kurt Rosenwinkel, Kevin Hays, Scott Colley, Eric Harland, Donnie Mc Caslin, Giorgio Rosciglione, Gegè Munari, Aldo Bassi, Elisabetta Antonini și directorul festivalului Italo Leali, a selectat anul acesta doar 9 trupe din întreaga lume, printre care și JazzyBIT.

Programul festivalului, AICI.
Detalii despre European Jazz Award, AICI.

În 30 august, JazzyBIT va concerta din nou în Italia, de data asta pe insula Sardinia, în cadrul festivalului Musica sulle Bocche. Festivalul Musica sulle Bocche are loc între 28 și 31 august, în Santa Teresa Gallura, și cuprinde 33 evenimente în cele patru zile de festival. JazzyBIT a fost invitată să concerteze pe scena mare a festivalului, la ora 20.30. Pagina ediției 2014 a festivalului: http://www.musicasullebocche2014.org

JazzyBIT este un trio de jazz, latin, funk și blues fondat în toamna anului 2011 la Timișoara. Teodor Pop (pian, orgă Hammond, Rhodes), Mihai Moldoveanu (chitară bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) au început să cânte în februarie 2012, urmând ca în primii doi ani de activitate să ajungă în majoritatea cluburilor de profil din țară, dar și în Szeged și Budapesta sau Viena. Au concertat și în cadrul mai multor festivaluri de jazz din România: Gărâna Jazz, Câmpina Jazz Rock, Roland Jazz, Timișoara Capital Jazz, Alba Jazz, Green Hours Jazz, JazzTM și Jazz in the Park Cluj. Repertoriul alcătuit integral din compoziții proprii a dat naștere primului album, “Touch the Sky”, lansat independent în februarie 2014, la exact doi ani după primul concert. Trupa a câștigat Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza.

Comentarii

comentarii