Acasă Eveniment TUDO Taxi trece la tarif de super criză – 1.09 lei /...

TUDO Taxi trece la tarif de super criză – 1.09 lei / kilometru

2387
DISTRIBUIȚI

Tudorel Peşteleu: „Se vor uita timişorenii după TUDO ca după MIG-uri”
Bombă de criză pe piaţa taximetrelor din Timişoara. Cea mai mare firmă de taximetrie din oraşul de pe Bega, TUDO Taxi, va scădea tariful cu 40 de bani pe kilometru, începând de la 1 septembrie. De la 1.49 lei/kilometru pe timp de zi, noul tarif al TUDO Taxi va fi de 1.09 lei/kilometru. În medie, o cursă va ajunge să coste cu până la 3 lei mai puţin. Doar în ultimul timp, de la TUDO au plecat mai bine de 100 de oameni, din cauză că Tudorel Peşeteleu a preferat să-şi ignore concurenţa şi să păstretze tariful de 1.49 lei/kilometru. Majoritatea celorlalte firme de taximetrie a scăzut tariful. Nu semnificativ, dar destul încât clienţii să înceapă să-şi schimbe opţiunile în privinaţ firmei de taxi cu care vor merge.  „De aproape doi ani, mă întâlnesc cu ceilalţi patroni şi le propun să mărim tariful. Acum am hotărât singur – scad tariful la 1,09 lei pe kilometru din septembrie. Dacă nu au vrut să cădem la înţelegere, acum vor ajunge să constate toţi cum se vor uita timişorenii după TUDO ca după MIG-uri”, ne-a declarat Tudorel Peşteleu, patronul TUDO Taxi.

FAN Taxi nu scade pentru moment tariful 

Celelalte două firme semnificative de taximetre din oraş, FAN Taxi şi RADIO Taxi, au gândit în mod opus tarifele. Dacă Radio a rămas la 1.49 lei/kilometru, FAN Taxi a coborât tariful la 1,37 lei/kilometru şi, în ultimele luni, Ştefan Ciocsan, patronul FAN Taxi, s-a ales cu aproape 200 de oameni noi, majoritatea venită de la TUDO Taxi. „Nu pot să cred că TUDO va scădea atât tariful. Firma TUDO nu poate avea probleme decât dacă se umblă la tarif. Noi nu avem de gând să scădem tariful, 1.37 de lei pe kilometru este un tarif de existenţă. Eu nu negociez cu nimeni, dar mă voi orienta către ceea ce se întâmplă pe piaţă. 1.09 lei este însă un tarif la fel ca acum cinci ani”, spune Ştefan Ciocsan, patronul FAN Taxi.

Lovitură sub centură cu rezultate greu de preconizat

Tarifele principalelor firme de taximetrie din Timişoara, la această oră, sunt cuprinse între 1.29 – 1.49  de lei kilometru ziua şi 1.59 – 1.79 de lei kilometrul pe timp de noapte. În topul celor mai mari tarife, cu 1.49 de lei pe kilometru, sunt TUDO Taxi şi RADIO Taxi, două firme cu un număr foarte mare de maşini. Urmează FAN Taxi, cu 1.37 lei/kilometru, EURO, AUTOGEN şi CAR – 1.35 lei/kilometru şi PRO Taxi, care recent a devenit cea mai ieftină firmă de taximetrie din Timişoara, cu tariful de 1.29 lei/kilometru. La Timişoara, tarifele, ca şi numărul de taximetre din oraş, au creat mereu dispute aprinse. Patronii firmelor de taximetrie au căzut rareori la înţelegere în privinţa tarifelor practicate, dar şi a altor probleme legate de activitatea de taximetrie. Este greu de preconizat ce implicaţie va avea lovitura de tarif dată de Tudorel Peşteleu. Cert este că taximetriştii de la TUDO, cei mai numeroşi din oraş, în jur de 800, sunt mai derutaţi ca niciodată. Ei nu pot să-şi dea încă seama dacă va fi mai bine sau mai rău în privinţa banilor încasaţi, dar şi a numărului de clienţi pe zi.

Comentarii

comentarii