Acas─â Special Tudorel Toader nu trece strada

Tudorel Toader nu trece strada

1806
DISTRIBUIȚI

srsDe mai bine de dou─â s─âpt─âm├óni, Ministrul Justi╚Ťiei Tudorel Toader sus╚Ťine c─â a trimis la Parchetul General informa╚Ťii incediare privind arhiva SIPA ├«n vederea declan╚Ö─ârii unei anchete. Tot de mai bine de dou─â s─âpt─âm├óni, procurorii sus╚Ťin c─â nu au primit nimic. Distan╚Ťa dintre cele dou─â institu╚Ťii este extre de mic─â. Practic, trebuie traversat─â doar o strad─â. Meciul continu─â. ╚śi poate merge p├ón─â la infinit. La fel cu se ├«nt├ómpl─â ╚Öi cu absen╚Ťele Laura Codru╚Ťei Kovesi la Comisia parlamentar─â. Sau cu punerea la dispozi╚Ťia respectivei Comisii de anchet─â asupra Nop╚Ťii Generalilor a depozi╚Ťiilor f─âcute la Parchet de ├«mpricinat. Oare de ce Tudorel Toader nu trece strada?
Ar fi fost at├ót de simplu. La mintea coco╚Öului. Afl├ónd, printr-un r─âspus oficial, c─â documentele pe care le-a trimis la Parchet, privind persoanele neautorizate care au cotrob─âit prin arhiva SIPA, nu au ajus la procurori, domnul Tudorel Toader putea foarte bine s─â le trimeat─â din nou. De c├óte ori era necesar. Eventual, documentele ├«n drumul lor spre Parchet puteau fi ├«nso╚Ťite ╚Öi de jurnali╚Öti. Ca s─â nu mai existe niciun dubiu. Sau, ╚Öi mai simplu, ╚Öi mai firesc, ├«ntr-o scurt─â pauz─â, ├«nsu╚Öi ministrul Justi╚Ťiei Tudorel Toader ar fi putut s─â ia sub bra╚Ť sesizarea ╚Öi s─â treac─â cu ea strada. ├Änso╚Ťit de ziari╚Öti. Apoi, ├«n prezen╚Ťa acestora, putea s─â o depun─â, s─â o ├«nregistreze oficial la Parchetul General. ├Än lumea lui Caragiale, acest lucru nu ar fi fost extravagant.
├Än mod repetat, doamna Laura Codru╚Ťa Kovesi a refuzat s─â se prezinte ├«n fa╚Ťa Comisiei speciale de anchet─â asupra celor petrecute ├«n Noaptea Generalilor. ├Äntre timp, printr-o decizie ╚Öi printr-o motivare, Curtea Constitu╚Ťional─â a b─âtut ├«n cuie faptul c─â orice persoan─â pl─âtit─â din bani publici are obliga╚Ťia de a se prezenta la Parlament atunci c├ónd este solicitat─â ╚Öi de a r─âspunde complet ╚Öi sincer ├«ntreb─ârilor puse. Observ├ónd acest lucru, domnul Tudorel Toader, ├«n calitatea pe care o are de ministru al Justi╚Ťiei, sub autoritatea c─âruia Constitu╚Ťia spune c─â se desf─â╚Ö─âoar─â activitatea Parchetelor, ar fi putut s─â-i fac─â doamnei Laura Codru╚Ťa Kovesi o solicitare expres─â ├«n acest sens. Eventual, chiar invit├ónd-o ├«n acest scop ├«n cabinetul s─âu de lucru. Dar nu a f─âcut-o. De╚Öi ar fi fost extrem de simplu. ╚śi de firesc.
Domnul Tudorel Toader nu trece strada nici ├«n ceea ce prive╚Öte toate celelalte angajamente publice ale sale pe care ├«mi este imposibil s─â le pot enumera exhaustiv. Unde e legea r─âspunderii procurorilor? Unde e legea r─âspunderii judec─âtorilor? Unde este noua lege a penitenciarelor? Unde se afl─â modific─ârile la Codul penal solicitate de mult─â vreme de Curtea Constitu╚Ťional─â? Unde sunt celelalte schimb─âri, tot ale Codului Penal ori ale Codului de Procedur─â Penal─â, despre care PSD dar ╚Öi domnia sa spuneau c─â sunt indispensabile unui stat de drept? Unde sunt m─âsurile luate de ministru viz├ónd modernizarea Justi╚Ťiei?
C─â nu trece strada domnul Tudorel Toader mai poate fi de ├«n╚Ťeles. Dar de ce PSD, care i-a oferit cu generozitate acest portofoliu, nu-l ia de bra╚Ť ╚Öi nu ├«l trece el ├«nsu╚Öi strada?

Comentarii

comentarii