Acasă Actualitate Tulpina Delta a COVID, periculoasă pentru copiii nevaccinaţi. Specialiștii europeni nu susțin...

Tulpina Delta a COVID, periculoasă pentru copiii nevaccinaţi. Specialiștii europeni nu susțin închiderea școlilor

386
DISTRIBUIȚI

Tulpina Delta a COVID-19 va deveni periculoasă în special în rândul copiilor nevaccinaţi, motiv pentru care ECD cere statelor să implementeze în şcoli programe de testare.

Experţii apreciază că la toamnă va creşte numărul cazurilor de copii infectaţi cu coronavirus, mai ales că imunizarea în cazul lor nu arată să facă progrese, potrivit alephnews.ro.

Medicii nu exclud nici focarele care ar putea să apară din toamnă, odată cu începerea şcolilor, focare se pot extinde în familiile celor mici, atenţionează Centrul European de Prevenire și Control al bolilor (ECDC).

În ce priveşte varianta Delta a COVID, medicii spun că formele de boală nu sunt mai agresive, dar tulpina aceasta se răspândește mult mai repede față de tulpinile de până acum, la toate categoriile de vârstă.

Medicii spun că chiar dacă adulții se vaccinează, nu este suficient pentru ca situația epidemiologică de la toamnă să se mențină stabilă.

Elevii vor începe şcoala, vaccinarea în rândul lor nu este una de succes, iar coordonatorul campaniei de vaccinare de la noi, medicul Valeriu Gheorghiță, spunea că imunizarea elevilor duce și la o protecție pentru celorlalți membri ai familiei.

Specialiștii europeni nu susțin măsurile mai dure, cum ar fi închiderea școlilor și o văd mai degrabă ca o ultimă soluție.

În schimb, ei recomandă implementarea unor strategii de testare în școli pentru a descoperi din timp cazurile de infectare și pentru a lua toate măsurile necesare pentru a le izola.

Specialiștii mai recomandă ca autoritățile să păstreze în continuare măsurile de igienă și să evite aglomerarea sălilor de clasă, astfel încât procesul educațional să continue, atât într-un mediu de siguranță, cât și într-unul optim pentru învățare.

Comentarii

comentarii