Acasă National Tunelul Iubirii din Caraș Severin, inclus pe lista “comorilor ascunse” din Uniunea...

Tunelul Iubirii din Caraș Severin, inclus pe lista “comorilor ascunse” din Uniunea Europeană

DISTRIBUIȚI

tunelul-dragostei-de-Romania-2

Tunelul Iubirii, o porţiune de cale ferată abandonată situată între oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş, a fost inclus în ediţia de anul acesta a listei “Redescoperă Europa” realizată de Parlamentul European (PE), potrivit site-ului instituţiei. Parlamentul European a publicat pe site-ul instituţiei noua listă Foursquare, care cuprinde 28 de “comori ascunse” ale Uniunii Europene (UE) care trebuie vizitate.

Astfel, lista conţine lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giant’s Causeway, un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d’Issarlès din Franţa, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncărul sovietic secret din oraşul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croată Cres, pădurea Hallerbos din Belgia, pădurea Kaleto din Bulgaria, Parcul Naţional Sarek din Suedia, oraşul Klaipėda din Lituania, calea ferată abandonată dintre oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş – Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la graniţa dintre Estonia şi Rusia, oraşul Erfurt din Germania, deşertul Tabernas din Spania, parcul naţional De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, peştera Belianska din Slovacia, muzeul Skoda din Republica Cehă, oraşul Assisi din Italia şi muzeul de istorie Bock din Luxembourg.
Tunelul Iubirii este o porţiune de cale ferată abandonată, pe marginile căreia sunt arbori care creează un tunel verde şi romantic.
Anul trecut, Parlamentul European a alcătuit pentru prima oară lista “comorilor ascunse” ale Uniunii Europene, România fiind prezentă atunci cu Transfăgărăşan.
Foursquare este o aplicaţie mobilă care permite utilizatorilor săi să se conecteze cu prietenii şi să primească informaţii privind locurile pe care le vizitează. De asemenea, internauţii pot să lase comentarii despre locurile pe care le-au vizitat.

Comentarii

comentarii