Acasă Economic Turcii de la Karsan au câștigat contractul pentru autobuze electrice de 18...

Turcii de la Karsan au câștigat contractul pentru autobuze electrice de 18 metri în Timișoara

250
DISTRIBUIȚI

Producătorul turc Karsan a câștigat licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice pentru livrarea de autobuze electrice de 18 metri lungime în Timișoara (44) și în Brașov (12). Contractele au fost semnate la finele lunii august, potrivit unui anunț publicat pe 10 septembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Contractul privind cele 12 autobuze destinate Brașovului a fost semnat pe 23 august pentru suma de 37,79 de milioane de lei, iar a doua zi, pe 24 august, a fost semnat contractul pentru cele 44 de autobuze destinate Timișoarei, la o valoare de atribuire de 136,4 milioane de lei, potrivit anunțului din SEAP.

Contractele includ pe lângă autobuze şi 56 de staţii de încărcare lentă si 19 de staţii de încărcare rapidă. Valoarea estimată a contractelor pentru cele două orașe era de 184,5 milioane de lei (38 de milioane de euro), fără TVA.

Licitația a fost împărțită în două loturi:

Lotul nr.1 – 12 autobuze electrice pentru Municipiul Brașov, 4 stații de încărcare rapidă şi 12 stații de încărcare lentă. Valoarea estimată a contractului pentru acest lot era de 39,5 milioane de lei.

Lotul nr.2 – 44 de autobuze electrice pentru Municipiul Timișoara, 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă. Valoarea estimată a contractului pentru acest lot era de 145 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii