Acasă Actualitate Turkish Airlines e interesată de un zbor direct Istanbul – Timișoara

Turkish Airlines e interesată de un zbor direct Istanbul – Timișoara

487
DISTRIBUIȚI

Turkish Airlines a plasat Timișoara pe o listă scurtă a orașelor unde ar vrea să realizeze o cursă directă spre Istanbul. Deocamdată sunt doar discuții, iar Aeroportul Internațional Timișoara concurează cu ofertele lansate de Iași și Brașov.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, a primit vizita unei delegații a companiei Turkish Airlines, reprezentată de Ali Armagan Otiak-sales&operation manager și Valentin Nițu-marketing, sales &international trafic officer.

Discuțiile au vizat oportunitatea operării de către Turkish Airlines a unei rute directe din Timișoara către Istanbul, cu posibilitatea de extindere a colaborării.

În momentul de față, compania turcă analizează avantajele oferite de trei aeroporturi din țara noastră (Timișoara, Brașov și Iași), urmând să aleagă un singur oraș din care va pleca noua cursă. Spre deosebire de celelalte două aerogări, cea din Timișoara are avantajul deținerii unei autorizații din partea Autorității Române de Aviație.

Vicepreședintele Alexandru Proteasa a prezentat mai multe argumente în favoarea aeroportului din Timișoara, dintre care, cel mai important este titlul de Capitală Culturală Europeană a Culturii în 2023, alături de o altă destinație apropiată, Novi Sad (Serbia), lucru ce va genera un potențial ridicat al numărului de turiști.

Totodată, la Aeroportul din Timișoara există un plan de extindere care va aduce doar beneficii pentru eventualii operatori.

”Viziunea noastră de dezvoltare a aeroportului și a județului, precum și poziția geografică, sunt principalele argumente pentru alegerea Timișoarei de către compania turcă”, a declarat Alexandru Proteasa la finalul întâlnirii.

Comentarii

comentarii