Acasă Sport Turneu intrenaţional de handbal la Timişoara

Turneu intrenaţional de handbal la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Tradiţionalul turneu internaţional de handbal „Cupa Politehnica” este programat la sfârşitul acestei săptămâni, în Sala „Constantin Jude” din Timişoara. La turneul internaţional participă în acest an formaţiile Proleter Zrenjanin (Serbia), Nyiregyhaza (Ungaria), Universitatea Transilvania Cluj şi Politehnica Municipal Timişoara. Intrarea la toate meciurile, atât sâmbătă, cât şi duminică, va fi liberă.

Adversari cunoscuţi dar şi surpize…

La ultimele partide amicale dinaintea începerii campionatului, echipa de handbal masculin „Poli” Timişoara întâlneşte unul dintre partenerii preferaţi de antrenamente. Echipa sârbească Proleter Zrenjanin a devenit unul dintre partenerii tradiţionali în acţiunile de pregătire dinaintea sezoanelor oficiale pentru timişoreni. Formaţia din Banatul Sârbesc a revenit oarecum în prim-planul campionatului vecin, cu clasări în prima jumătate a ierarhiei şi cu o participare în cupele europene, în sezonul trecut, când a fost eliminată de UCM Reşiţa. Ungurii de la Nyiregyhaza vin însă în premieră la Timişoara. Maghiarii au mai fost în România, în urmă cu două săptămâni, atunci când au luat parte la „Cupa Minaur” de la Baia Mare.

Ehipă de perspectivă

Cealaltă adversară pentru bănăţeni în turneul de la Timişoara,  „U” Cluj, a investit serios în această vară, pentru a se lupta la un loc pe podiumul viitorului campionat intern. Ardelenii au adus cel puţin patru jucători, care pot deveni titulari în sezonul oficial; printre ei sunt „ex-timişoreanul” Andrei Grasu şi „ex-reşiţeanul” Marian Filip, doi jucători care promit multe goluri. Politehnica Timişoara a arătat o formă bună, chiar şi cu jucătorii nou-veniţi în această vară: Andrei Alin Macovei, Gorjan Spahic şi Radu David. Macovei (ex-UCM Reşiţa) şi David (ex-HC Odorhei). Pe lângă aducerea celor trei, conducătorii de la Politehnica au decis să coopteze în lot şi câţiva foarte tineri jucători. E vorba despre Ioan Papuc, Alin Sofian şi Marius Cozma. Meciul de debut este programt sâmbătă, de la ora 9.30, între Proleter Zrenjanin şi Universitatea Cluj. Prima partidă a timişorenilor are loc tot sâmbătă, dar de la ora 11.30, împotriva maghiarilor de la Nyiregyhaza. Poli va mai evolua sâmbătă, de la ora 19, împotriva lui Proleter Zrenjanin şi duminică, de la 11.30, în faţa celor de la Universitatea Cluj.

Comentarii

comentarii