Acasă Actualitate Turnul „pepinieră” din centrul Timișoarei tremură când urci în el. Organizatorii susțin...

Turnul „pepinieră” din centrul Timișoarei tremură când urci în el. Organizatorii susțin că oscilațiile structurii ”sunt normale”

DISTRIBUIȚI

Organizatorii proiectului „Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara (The Nursery. 1306 plants for Timișoara)” le-au prezentat jurnaliștilor, joi, 16 februarie, construcția la care se lucrează de câteva săptămâni în centru. Așa cum transmiteau încă de la început cei de la OAR Timiș, scopul „schelei” sau „grădinii suspendate”, după cum a mai fost numită aceasta, este de „a observa piața dintr-o perspectivă nouă”.

Reprezentanții OAR Timiș au dat mai multe detalii despre proiectul pentru care au câștigat o finanțare de 1,7 milioane de lei de la Centrul de Proiecte într-o postare pe rețelele de socializare. Acum, s-au cam reluat aceleași idei. Cosmina Goagea (curator al Centrului de Proiecte), Alexandra Trofin (OAR Timiș), Alfredo Leirda (membru al echipei catalane de arhitectură Maio Architects) și Victor Popovici (Studio Normandic) au vorbit mai mult despre partea tehnică a instalației, iar Alexandru Ciobotă (Studio Peisaj) a vorbit despre plante și natură, în general. Toți au atins și partea culturală a proiectului.

Pe scurt, s-a menționat din nou de ce a fost aleasă Piața Victoriei pentru instalarea „pepinierei”, ce vor putea vedea timișorenii și turiști care îndrăznesc să urce pe schelă, despre finanțarea venită de la primărie, prin Centrul de Proiecte, Ordinul Arhitecților din România și Banca Transilvania, etc.

Ce ar fi de menționat ar fi că, urcând pe schelă, organizatorii atrag atenția că pot fi simțite anumite „oscilații”. Deși zilele trecute Renașterea Bănățean scria despre faptul că cele 75 de tone ale construcției sunt „sprijinite pe bucățele de scândură”, organizatorii au spus că nu este motiv de îngrijorare. Acele „oscilații” ar fi normale, fiind folosite anumite materiale elastice. Joi, după turul cu presa, putem spune că instalația pare, la prima vedere, destul de solidă.

Comentarii

comentarii