Acasă Actualitate Turul ciclist Bartók și Zilele Culturii Maghiare, subiecte de discuție între consulul...

Turul ciclist Bartók și Zilele Culturii Maghiare, subiecte de discuție între consulul Ungariei cu primarul Fritz

DISTRIBUIȚI

Consulul Onorific al Ungariei la Timișoara Péter Tamás s-a întâlnit luni, 12 februarie, cu primarul Dominic Fritz, pentru o discuție despre proiectele minorității maghiare, care în spiritul valorilor multiculturale timișorene vor implica întreaga comunitate. Au fost prezentate două evenimente mari, foarte îndrăgite de publicul larg: Turul ciclist Bartók și Zilele Culturii Maghiare.

“Primăria Timișoara îți dorește să se implice și să sprijine astfel de proiecte culturale și sportive, care reflectă bogăția și diversitatea culturală a Banatului. Primăria Timișoara își exprimă întreaga deschidere de a veni în sprijinul minorităților etnice, pentru promovarea obiceiurilor și tradițiilor specifice. Comunitatea maghiară este una dintre cele mai active, iar evenimentele organizate în oraș aduc împreună mii de participanți. Întâlnirea a reprezentat un pas important în direcția stabilirii unor parteneriate solide”, a transmis Primăria Timișoara.

Prin implicarea activă a comunității și prin colaborarea strânsă cu minoritatea maghiară, dar și cu alți actori sociali, municipalitatea își propune să păstreze statutul Timișoarei, de centru multicultural și turistic de referință în Europa.

Comentarii

comentarii