Acas─â Economic Turul proiectelor Regio-POR 2014-2020 din Regiunea Vest, la final

Turul proiectelor Regio-POR 2014-2020 din Regiunea Vest, la final

1158
DISTRIBUIȚI

Agen╚Ťia pentru Dezvoltare Regional─â (ADR) Vest a ├«ncheiat joi, cu jude╚Ťul Arad, turul proiectelor implementate prin Regio ÔÇô Programul Opera╚Ťional Regional (Regio-POR) 2014-2020 ├«n Regiunea Vest.

ÔÇŁAm fost la Pecica, la Arsat Industrie, companie care furnizeaz─â piese metalice de ├«nalt─â calitate pentru produc─âtori respecta╚Ťi la nivel mondial, de la industria aerospa╚Ťial─â la automotive ╚Öi nu numai, o companie care a accesat fonduri europene prin cinci proiecte, p├ón─â ├«n prezent, pentru a investi ├«n achizi╚Ťia de noi tehnologii.

Mai apoi am avut ocazia s─â vedem cum sunt fabricate tramvaiele de ast─âzi la noi ├«n regiune, la Astra Vagoane C─âl─âtori Arad, iar oficialii Prim─âriei Municipiului Arad le-au prezentat reprezentan╚Ťilor mass-media proiectele lor pentru modernizarea sistemului de transport public prin Regio – POR. Am v─âzut viitoarele tramvaie ale Aradului!

Ultima oprire a fost la Filarmonica de Stat Arad, care ╚Öi-a rec─âp─âtat str─âlucirea de odinioar─â, reabilitat─â fiind printr-un alt proiect cu finan╚Ťare european─âÔÇŁ, spune Alina Strugariu, specialist Rela╚Ťii Publice ADR Vest.

├Än Regiunea Vest au fost depuse p├ón─â ├«n prezent 1.320 de proiecte ├«n cadrul Regio – POR 2014-2020. Un num─âr de 512 proiecte, cu o valoare a finan╚Ť─ârii nerambursabile de 788,89 milioane euro, se afl─â ├«n implementare/ au fost finalizate, iar alte 339 de proiecte sunt ├«n evaluare sau precontractare.

Comentarii

comentarii