Acasă Actualitate U.V.V.G. Arad și U.B.B. Cluj-Napoca au semnat un protocol de colaborare

U.V.V.G. Arad și U.B.B. Cluj-Napoca au semnat un protocol de colaborare

DISTRIBUIȚI

La inițiativa U.V.V.G. Arad, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a acceptat propunerea de a dezvolta programe proprii pe infrastructură, în găzduirea universității noastre. Acest protocol de colaborare a fost sprijinit și de autoritățile publice locale ale orașelor Arad și Cluj-Napoca.

Programele UBB vor fi complementare celor existente în Arad și în U.V.V.G., țintind să satisfacă nevoile locale/regionale, prin expertiza specifică/unică existentă în țară la UBB, la un nivel competitiv internațional. Toate demersurile inițiate U.V.V.G. cu UBB vor fi gândite să aducă plus valoare locală (orașului) / regională (județului) unde se derulează, stimulând cooperarea cu diverși actori care au în zonă aceeași misiune, evitând suprapunerile sau competiția neconstructivă cu actori din zona sau regiunea mai largă.

În acest sens, în ziua de 7 noiembrie 2022, la Arad, în prezența autorităților locale din Arad și Cluj-Napoca, s-a semnat un protocol de colaborare între U.V.V.G. și UBB, care reglementează condițiile-cadru ale cooperării dintre parteneri, în vederea derulării de către UBB a unui ”off-campus” în Arad (și posibil în alte locații ale U.V.V.G.), pe infrastructura U.V.V.G..

În plus, UBB va colabora cu U.V.V.G. în programe de cercetare-dezvoltare-inovare, atunci când fiecare poate să aducă o plus valoare demersului. Apoi, UBB, în colaborare cu U.V.V.G., va oferi în Arad servicii către societate, în funcție de nevoile locale (oraș) /regionale (județ); această colaborare se va menține și în alte locații din țară, unde UBB utilizează infrastructura U.V.V.G.

În fine, UBB și U.V.V.G. vor colabora în diverse alte activități, gândite în logică „win-win” și agreate formal la momentul planificării lor.

Comentarii

comentarii