Acasă Sport UCM Reşiţa – net superioară Timişoarei

UCM Reşiţa – net superioară Timişoarei

358
DISTRIBUIȚI

UCM Reşiţa şi Universitatea Politehnica Municipal Timişoara s-au înfruntat în ceea ce presa regională a intitulat "Derby-ul Banatului" din Liga Naţională masculină de Handbal. UCM Reşiţa însă a demonstrat că îşi merită statutul de (doar) vicecampioană, pe care nu-l mai poate rata nici în actualul sezon, surclasând o formaţie timişoreană aflată în degringoladă.

UCM Reşiţa a început uşor timorată partida cu Universitatea Politehnica Municipal Timişoara, lăsându-le impresia oaspeţilor că pot să fie chiar şi la timonă, până în minutul 11 al jocului (2-3, 3-4). Reşiţa a întors însă la scurt timp soarta partidei în favoarea sa, prin reuşitele lui Vali Ghionea şi Rică Pârâianu, jucători care împreună au reuşit să înscrie în plasa timişoreană de 16 ori, pe parcursul celor 60 de minute rezervate jocului. În minutul 20, tabela de marcaj arăta 11-7, iar la capătul primei reprize diferenţa era una şi mai evidentă, 19-9 în favoarea formaţiei antrenate de profesorul Aihan Omer. Şi poate că disproporţia scorului nu ar fi fost atât de mare dacă poarta aparătă pe rând de Ionescu şi Antonaru nu ar fi fost închisă cu multă precizie de cei doi goalkeeperi reşiţeni, aflaţi într-o zi de graţie, prestaţii pe care, la conferinţa de presă, Aihan Omer avea să le catalogheze drept „normale”. Partea a doua a jocului a fost dominată cu şi mai multă autoritate de UCM Reşiţa, în afara tricolorilor Ghionea, Petrea, Pârâianu remarcându-se atât Ionuţ Stan, prin incursiuni furibunde şi aruncări necruţătoare, cât şi Marius Grozăvescu, prin jocul exact şi finalizările pragmatice. Finalul întâlnirii a găsit-o în corzi pe Politehnica, la un pas ca antrenorul Nedeljko Vuckovic să arunce prosopul deznădejdii. Scor final UCM Reşiţa – UPM Timişoara, 35-17 şi formaţia pregătită de Aihan Omer şi secundul Gligore Czari îşi consolidează poziţia a II-a a clasamanetului, pe care nu o mai poate rata.  Jocul UCM Reşiţa – Universitatea Politehnica Municipal Timişoara a fost arbitrat de cuplul constănţean Adrian Georgescu/Mihai Moldoveanu.

Pentru UCM Reşiţa au marcat: Valentin Ghionea – 9 goluri, Eremia Paraianu – 7, Adrian Petrea – 5, Ionut Stan – 5, Marius Grozavescu – 2, Adrian Tucanu – 2, Dusan Pasic – 2, Ilie Vaidasigan, Mihai Rohozneanu şi Cristian Fenici cate un gol.

Comentarii

comentarii