Acas─â Sport UCM RESITA a invins cu 32-21 (10-16) pe BESIKTAS si s-a calificat,...

UCM RESITA a invins cu 32-21 (10-16) pe BESIKTAS si s-a calificat, pentru a treia oara consecutiv, in finala CHALLENGE CUP

DISTRIBUIȚI

UCM Resita a scris istorie si s-a calificat pentru a treia oara consecutiv in finala CHALLENGE CUP, performanta unica in handbalul european. Intr-o Sala Polivalenta arhiplina si care a creat o atmosfera extraordinara, UCM Resita a inceput in formula: DAMJANOVIC, PASIC, STAN, PARAIANU, ROHOZNEANU, BUTULIJA, CIUBOTARIU.
Dupa egalul( 26-26) de la Istanbul, resitenii au inceput foarte determinat meciul, hotarati sa nu dea nici o sansa ospetilor de la Besiktas. Elevii lui Aihan OMER au controlat jocul de la inceput pana la sfarsit, fiind in permanenta la conducere pe tabela de marcaj.
Dupa un inceput echilibrat, 4-2 in minutul 7, resitenii au inceput sa se distanteze pe tabela, in special datorita unei aparari deosebit de agresive care le-a creat mari probleme jucatorilor de la Besiktas. Atunci cand reuseau sa treaca de apararea noastra, turcii se izbeau de un alt zid: portarul Nenad Damjanovic, care si in partida de sambata a avut o evolutie extraordinara. Diferenta de valoare dintre cele 2 echipe incepe sa fie reflectata si pe tabela de marcaj: 8-5 in minutul 17 si 10-6 in minutul 20.
Cel mai bun jucator al echipei noastre in semifinala retur cu Besiktas a fost mezinul echipei (19 ani ), interul dreapta Ioan STAN. STAN a bombardat pur si simplu poarta turcilor cu adevarate torpile de la 9-10 metri, cei doi portari ai lui Besiktas fiind total neputinciosi in fata suturilor naprasnice trimise tanarul jucator al UCM Resita.
 Cu golurile lui Stan, apararea deosebit de agresiva practicata si paradele Lui Damjanovic, resitenii se desprind pe tabela de scor: 14-8 in minutul 27 iar la pauza intra la vestiare cu un avans de 6 goluri: 16-10.
Repriza a doua se desfasoara dupa dupa aceleasi coordonate, cu UCM Resita pornita ca un tavalug peste Besiktas, jucatorii lui Omer fiind de neoprit in fata portii adverse. Diferenta pe tabela de marcaj creste si in minutul 38 scorul era deja 22-13, iar in minutul 42 se inregistreaza prima oara pe tabela o diferenta de 10 goluri: 24-14. Ultimele minute ale partidei aduc si fazele spectacol in Sala Polivalenta, UCM Resita reusind sa ridice publicul in picioare prin 2 aeriene de mare efect, finalizate de Pancu si Ciubotariu. Scor final 32-21 si UCM Resita este pentru a treia oara consecutiv in finala CHALLENGE CUP!
UCM RESITA
DAMJANOVIC (15 interventii, un 7m aparat ), IONESCU (3 interventii, un 7m aparat) – BUTULIJA 2, STAN 10, VAIDASIGAN 6, CUCIULA, PARVAN 1, ROHOZNEANU 4, PARAIANU 3, PASIC 3, FILIP 1, PANCU 3, IRIMESCU, CIUBOTARIU 2.
BESIKTAS JK
OZGUR, DEMIR – ERKOL 3, AKSU, LISITSA 7, ZELIC 3, HALILAGIC, OZGUR, ERGUDET 2, CAKAR, BUYUK 2, PARSHKOV 1, ASIKOGLU 3, COBAN, FEDOROV.

Comentarii

comentarii