Acasă Actualitate Ultima combinaţie

Ultima combinaţie

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare specialist la loto a propus o variantă şoc pentru momentul în care reportul va depăşi 10 milioane de euro
altPeste 10 milioane de euro ar putea câştiga, la acest sfârşit de săptămână, norocosul care va nimeri toate cele şase numere la extragerea Loto 6 din 49. De mult timp, nimeni nu a mai avut atâta inspiraţie sau noroc să ghicească varianta perfectă. Un bănăţean, mort în urmă cu trei ani, a lăsat urmaşilor o combinaţie şoc. Ioan Maximian Daia susţinea înainte de moarte că această variantă va ieşi atunci când potul va depăşi 10 milioane de euro. Ultima combinaţie a jucătorului originar din Reşiţa a fost: 1, 6, 15, 16, 17, 19, 30, 40, 47. Este adevărat, această variantă nu implică doar şase numere. El susţinea că după o muncă care a durat aproape 50 de ani, a realizat toate combinaţiile posibile, pe sute de caiete studenţeşti şi ştie cu aproximaţie când va ieşi o anumită combinaţie de numere.
Daia a scos şi două cărţi de loto, care într-o matematică încâlcită ar putea reprezenta visul oricărui jucător la loto.

Hazardul – factorul cheie la loto?

Împătimiţii acestui joc sau doar cei ce completează câte un bilet cu ocazia unui mare câştig – sunt cu toţii în priză.
altSuma care ar putea schimba viaţa oricărui român de rând poate fi adjudecată la acest sfârşit de săptămână.
Factorul esenţial, spun specialiştii, rămâne, totuşi, un noroc orb.
Pentru a reuşi să nimereşti combinaţia magică din milioanele de posibilităţi, nu ai neapărat nevoie de ştiinţă.
Unii joacă aceleaşi numere de o viaţă.
Numere ce de regulă reprezintă zile de naştere ale apropiaţilor sau evenimente fericite din viaţă.
Alţii îşi schimbă mereu numerele.
Ce au visat cu o noapte înainte sau pur şi simplu numere aleatorii sunt scrise de aceştia pe biletul de loterie. Există suficienţi oameni care calculează tot felul de posibilităţi.
Fac aproximaţii şi-şi imaginează ce numere au o probabilitate mai mare sau mai mică de a ieşi. Ideea, deşi pare absurdă, este că, de exemplu, combinaţia norocoasă: 1, 2, 3, 4, 5, 6, are tot atâtea şanse de a ieşi zece extrageri la rând ca şi oricare altă combinaţie. Asta spune hazardul. Bănăţeanul Ioan Maximian Daia credea cu totul şi cu totul altceva…

Viaţa ca o schemă încâlcită

Chiar dacă bilelele de loto i-au marcat aproape 50 de ani din viaţă, reşiţeanul nu a reuşit niciodată să dea marea lovitură.
altA murit însă convins că la loterie lucrurile nu sunt tocmai curate. A câştigat rareori la loto.
Susţinea că niciodată nu a dispus de sume importante de bani pentru a investi în acest joc.
O singură dată a reuşit să prindă cinci numere, în 1998. Era însă o sumă destul de mică, pentru că au existat mulţi care au ghicit cinci numere atunci.
Pentru un simplu jucător de loto, acest lucru ar reprezenta un succes. Nu şi pentru Ioan Maximian Daia.
Acesta şi-a petrecut cei mai mulţi ani din viaţă în faţa interminabilelor variante şi scheme care i-ar fi putut asigura un câştig fabulos.

Dascălul fără inspiraţie…

Avea acasă aproape o sută de caiete studenţeşti pline cu milioane de variante care au ieşit, vor ieşi în următorii ani sau care doar există undeva în teorie.
A publicat şi două cărţi în care prezintă pe larg întregul sistem.
Pasiunea s-a născut dintr-o întâmplare. “Pe când aveam vreo 25 de ani, un bătrân dascăl de undeva din Caraş Severin mi-a spus pe tren că ştie să citească în palmă.
I-am întins mâna stângă şi faţa i s-a schimbat. A zis că trebuie să joc la loto pentru că am un noroc incredibil.
Când am ajuns în gară m-am dus în agenţie şi am completat un bilet.
Era primul bilet din viaţa mea. Am pierdut, dar mi s-a spus că am avut un ghinion teribil.
Am fost la doar un număr de marele câştig. Pe atunci se jucau trei numere din 90”, povestea reşiţeanul.
De atunci nu a trecut nici măcar o săptămână fără să joace măcar un bilet.
Norocul nu a prea fost de partea lui. S-a gândit să o ia sistematic. Şi de atunci, aproape 50 de ani a calculat. În zadar…

O dată la 287.000 de ani!

Calculul matematic…
De aici probabil că a pornit greşeala care l-a făcut pe reşiţean să lucreze aproape degeaba în toţi aceşti ani.
“Există o convenţie internaţională şi o variantă ieşită nu se mai poate repeta decât peste 287.000 de ani.
De aceea, dacă şti toate variantele ieşite de la începutul sistemului 6 din 49 este relativ simplu să aproximezi când şi care va fi varianta norocoasă.
Din păcate, eu nu am avut banii să joc săptămânal. În plus, variantele mele trebuiesc jucate uneori câteva luni până la câştig. Nu sunt variante simple, ci combinaţii de câte 9 şi 12 numere, care m-ar costa extrem de mult. În urmă cu câţiva ani am vândut 60 de variante unui bucureştean care într-un singur an a câştigat cu acestea în jur de 700-800 de milioane de lei.
Mie nu mi-a zis nici măcar un mulţam. E adevărat, mi-a plătit câte 50.000 de lei pe fiecare variantă, dar el a câştigat enorm de când a venit la mine în casă”, mărturisea Daia.
De atunci, omul care continua să viseze la câştiguri fabuloase, nu a mai vândut nici o variantă. El mărturisea că le mai dădea din când în când câte o variantă prietenilor apropiaţi.
Ultima variantă prezentată de reşiţean cu cele mai mari şanse de a ieşi era: 1, 6, 15, 16, 17, 19, 30, 40, 47. Este libertatea fiecăruia să aleagă dacă îşi va juca în continuare numerele norocoase sau va apela la sfatul unui “specialist”.
Orice decizie aţi lua, s-ar putea să o regretaţi mai târziu…

Centrul Naţional de Consultanţă…

Prima carte despre schemele la loto pe care Daia a scos-o a fost “Cartea Norocului”. Acum ea poate fi privită doar ca pe o curiozitate, deoarece paginile cărţii se referă exclusiv la vechiul sistem de joc 3 din 90. În 1997, după câţiva ani de muncă, reşiţeanul a mai trântit o carte: “Sorocul bănăţean academic loto”. Aici e explicată o mică parte din secretele lui Maximian Daia.
Adevăratele variante câştigătoare sunt bine păstrate în apartamentul său.
“Cartea s-a vândut foarte bine. Ea nu poate însă garanta câştiguri sigure, cum pot eu cu variantele mele. Nu am scris în ea decât o mică parte din ce am cules în zeci de ani de studiu”, spunea Daia.
Omul care privea cel mai pur joc de noroc din câte există ca pe un algoritm matematic extrem de complex a făcut Loteriei Române o propunere inedită.
“Le-am scris şi i-am invitat la mine acasă pentru a le dovedi că ştiu toate variantele care vor ieşi.
Le-am cerut să înfiinţeze un Centru Naţional de Consultanţă, care să cumpere de la mine variantele câştigătoare şi să le distribuie populaţiei, contra cost. În fiecare săptămână, fiecare judeţ ar avea un câştigător la categoria I, 5 la categoria II-a şi cel puţin 15 la categoria a treia.
Au spus că sunt interesaţi şi nu au nimic împotrivă, dar pentru moment nu există fonduri suficiente”.

Conspiraţia…

Despre legendarul câştigător la loto Stelian Ogică, Maximian Daia nu avea o părere prea bună. “E doar un tip care bagă foarte mulţi bani în loto.
El nu ştie să joace ca un adevărat profesionist, altfel ar fi fost de mult milionar în dolari. Dacă este interesat, să vină la mine, că îl fac eu bogat”, mai spunea Daia.
Mulţi dintre românii care mai joacă azi la loto sau au abandonat din cauza prea multor eşecuri să mai rişte susţin că tragerile loto sunt dirijate şi că se extrag tocmai variantele care nu există pe niciun bilet. Şi atunci când marele premiu este în sfârşit câştigat, persoana rămâne de cele mai multe ori anonimă, deoarece este unul dintre oamenii loteriei.
Este teoria unei mari conspiraţii. “Cu sistemul meu nu se mai pot face aranjamente.
Mă tot întreb de ce nu mai există azi niciun reprezentant din partea jucătorilor.
Bilele ar trebui controlate şi de ei, deoarece există posibilitatea ca ele să aibă dimensiuni diferite.
Chiar şi a zecea parte dintr-un milimetru poate conta.
Un lucru la fel de curios este faptul că nu oricine mai poate juca la loto. În decurs de doar câţiva ani, tarifele pentru biletele loto s-au mărit de peste două sute de ori. Ceva nu este curat la mijloc, dar sistemul meu nu poate fi păcălit”, credea Daia.
Loteria Română nu a cumpărat niciodată schemele reşiţeanului. Bărbatul a murit în urmă cu trei ani. Nu a prins niciodată toate cele şase numere.
Visul său nu s-a împlinit. A murit convins fiind că la Loteria Română se fac învârteli.

Comentarii

comentarii