Voluntarii care doresc să se înscrie la Color the Village de la Grădinari, mai au la dispoziție doar câteva zile.
Color the Village se află deja la a VII-a ediție, iar în acest an are loc la Grădinari, în județul Caraș Severin. Ca în fiecare an, în cele 3 zile, 5, 6 și 7 iunie 2025, ne propunem să reparăm și să zugrăvim 30 de fațade din acest sat aflat la intrarea în Valea Carașului. Voluntarii pot participa la una, două sau la toate cele trei zile de eveniment, dar înscrierile mai sunt deschise doar până duminică, 25 mai 2025.
Voluntarii pot completa formularul online Voluntari Color the Village.
Link direct: https://forms.gle/3rJquVu8zhUJmExN6
Până în prezent s-au înscris peste 300 de persoane, de toate vârstele, de meserii diferite, care își doresc cu adevărat să se implice ca să ajute acest sat. Printre cei înscriși se află și un artist plastic din București care va realiza o pictură murală participativă la care nu va lucra singur, ci alături de alți voluntari.
„Color the Village este locul unde fiecare își găsește ceva de făcut, dar și de învățat. Avem voluntari cu experiență care fac lucrări mai complexe, sunt voluntari care ajută la zugrăvit și vopsit, alții care vor lucra la pictura murală, dar vin și voluntari care își doresc să rămână în zona de bucătărie. Ce este minunat este că e un efort comun, al nostru al tuturor, pentru a ajuta Grădinariul, iar numai după 3 zile se va vedea o diferență majoră.”, a spus Radu Trifan.
Proiectul Color the Village este susținut financiar exclusiv din donații și sponsorizări private. La ediția din acest an s-au alăturat Policolor, Profi România, Lăptăria cu caimac, Egeria, DM Drogerie Markt Romania, ATOSS Software SE, Forvia HELLA și Kimball Electronics Romania. Partenerii evenimentului din acest an sunt Primăria Grădinari, Doomstriker LEMC Banat, STPT și Liceul Teoretic General Dragalina din Oravița.
Color the Village se află la a șaptea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin. Proiectul Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectura tipică din această zonă. În cele trei zile, sute de voluntari muncesc contra cronometru pentru a reuși să își atingă ținta.