Acasă Administraţie Ultimii 17 km de drum de pământ din Timiș

Ultimii 17 km de drum de pământ din Timiș

DISTRIBUIȚI

asfaltare1În judeţul Timiş mai sunt 17 km de drum de pământ care vor trebui pietruiţi în acest an, după care Consiliul Judeţean se poate lăuda că are doar drumuri pietruite şi asfaltate.
După cum spune liderul CJT, Titu Bojin, aceşti kilometri de „drum de ţară” au rămas din pământ întrucât au trecut recent din administrare locală, sătească şi comunală, în cea judeţeană.
„Din punct de vedere al drumurilor, pentru 2016 putem spune că vom fi aproape de ceea ce înseamnă necesarul de drumuri în judeţ şi ar trebui ca până la finele lui 2016 să nu mai existe niciun kilometru de drum de pământ. Mai avem circa 17 km de pământ preluaţi în 2015 de la comune şi să nu mai fie drumuri de pământ şi să avem doar circa 60 km de piatră, restul să fie asfaltate în fiecare localitate, până la finele lui 2016. Acum, avem 120 km de piatră, de pământ şi într-un stadiu de asfalt în amintire. În judeţ avem 1.300 km în total de drumuri, în administrarea CJT. Ieşirile din ţară le-am predat Drumuri Naţionale”, spune Titu Bojin.
În 2015 au fost inaugurate o serie de drumuri în judeţul Timiş, iar preşedintele CJT spune că prin numărul drumurilor inaugurate putem vorbi despre „cel mai bun an al istoriei Banatului, la inaugurarea drumurilor”.
„Am avut acceptul şi acordul CJT, am luat creditul în 2014 şi am reuşit să cheltuim toţi banii pentru drumuri. Vom rămâne cu un excedent de bani din creditul angajat; au rămas bani şi de pe proiectele europene pe care nu le-am realizat (partea de cofinanţare), circa 70-80 de milioane de euro, pe care trebuie să-i cheltuim până la 30 aprilie. O să vedem în ce măsură ni se aprobă proiecte europene ca să avem banii asiguraţi, pentru că cei 70-80 de milioane de euro pe care-i avem sunt ca aerul în momentul în care intrăm în discuţie pe sesiunea de depunere de proiecte 2014-2020, pentru că trebuie să faci dovada şi a sumei de cofinanţare şi în aceste condiţii sunt convins că ne vor prinde foarte bine, iar o parte dintre ei vom solicita să fie trecuţi la drumuri judeţene şi din creditul de la fonduri europene”, explică Bojin.
El mai apreciază că este un lucru extraordinar, întrucât în perioada 2004-2012 s-au alocat pentru drumuri aproximativ 426 milioane de lei, iar în perioada 2004-2007 s-au făcut 492 km de drumuri, „dar din care 223 km sunt lucrări de tratamente bituminoase, adică se dădea de două ori pe an pe aceleaşi suprafeţe cu tratamentele acestea şi tot nu se alegea nimic din ele”. Iar în ultimii trei ani (2012 – 2015) s-au realizat 436 km cu 438 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii