Acasă Eveniment Ultimul episod din telenovela Liceului de Arte Plastice

Ultimul episod din telenovela Liceului de Arte Plastice

DISTRIBUIȚI

colegiuTelenovela Liceului de Arte Plastice din Timişoara s-a terminat. După mai bine de cinci ani de scandal, Liceul de Arte Plastice s-a mutat cu tot cu mobilier în clădirea Colegiului Tehnic de Vest.

Mulţi dintre elevi au reuşit să tragă chiulul de la ore ajutând la mutarea ultimelor bănci în clase.

Orar provizoriu…

Înainte de începerea anului şcolar, la Colegiul Tehnic de Vest a a fost o adevărată revoluţie. Dascălii s-au baricadat în şcoală şi nu au vrut sub nicio formă să accepte că vor fi obligaţi să părăsească clădirea pentru colegii de la Arte Plastice. Până la urmă s-a găsit o variantă de compromis şi ambele şcoli vor… coabita în clădirea Colegiului Tehnic de Vest. Elevii au un orar provizoriu până se vor amenaja sălile de clasă. De joi se va reveni la un program normal. Acum se ţin ore doar la materiile la care se dau teze.

Telenovela unei directoare risipitoare…

Telenovela Liceului de Arte Plastice de la Timişoara a început la sfârşitul lui 2003. Atunci, imobilul în care se găseşte acum Liceul de Arte Plastice a fost retrocedat Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, respectiv Fundaţiei „Caritatea”. Atunci s-a încheiat un contract pe o perioadă de cinci ani, cu o chirie lunară de 600 de euro. La expirarea contractului s-a produs ceva ce seamănă cu o mare “ţeapă” imobiliară. Eugenia Drăgoi, acelaşi director ce semnase pe o chirie de 600 de euro pe lună, semnează un act adiţional la contract, prin care este de acord ca chiria să crească de 50 de ori, ajungând la 31.000 de euro pe lună. Aceeaşi directoare semnează alte acte adiţionale, în 2009 şi 2010, cu prelungirea pe încă un an a chiriei de 31.000 de euro. În vara lui 2011, aleşii locali au votat în unanimitate mutarea liceului în clădirea fostei Şcoli Generale 9, de pe Bulevardul Rebreanu. Dascălii, părinţii şi copiii fac un circ ieftin, cu proteste peste proteste. Toate îndreptate împotriva primăriei, deşi niciun reprezentant al municipalităţii nu a semnat actele adiţionale ale directoarei cu suflet mare, Eugenia Drăgoi.

Comentarii

comentarii