Acasă Actualitate Ultimul pas înaintea demarării lucrărilor la Institutul Regional de Oncologie

Ultimul pas înaintea demarării lucrărilor la Institutul Regional de Oncologie

DISTRIBUIȚI

Printr-o ordonanță de Urgență, Guvernul României va stabili astăzi ca cei de la Compania Națională de Investiții să se ocupe de ridicarea și dotarea Institutului Regional de Oncologie de la Timișoara. Investiția pentru construcția și dotarea institutului se ridică la 1.150 miliarde de lei și este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

Potrivit estimărilor specialiștilor din Ministerul Sănătății și Compania Națională de Investiții, predarea amplasamentului către CNI, demolarea și începerea efectivă a lucrărilor vor avea loc din vara acestui an.

Conform proiectului, viitorul Institut Regional de Oncologie din Timișoara va avea un total de 250 de paturi și va cuprinde un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament. Totodată, unitatea medicală care se va construi pe Calea Torontalului va dispune de șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem.

“Mă bucură vestea că astăzi se dă această Ordonanță de Guvern care ne pune practic în linie dreaptă cu acest proiect atât de mult așteptat. Nu a fost ușor să aducem această investiție la Timișoara, am muncit mult alături de ministrul Alexandru Rafila și secretarul de stat Alexandru Rogobete la acest proiect care este, de fapt, cea mai mare investiție din sistemul medical timișorean. Acest institut va deservi nu doar Timișul, ci și județele învecinate”, a declarat Alfred Simonis, șeful PSD Timiș.

Comentarii

comentarii