Acasă Actualitate UMB va construi autostrada cu tuneluri dintre Lugoj și Deva. Contractul va...

UMB va construi autostrada cu tuneluri dintre Lugoj și Deva. Contractul va fi semnat vineri, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

tunelul yanmenguan primul tunel pentru o autostrada din china 35064300Compania de Drumuri va semna vineri, cu UMB, contractul pentru proiectarea și execuția lotului de autostradă cu tuneluri dintre Lugoj și Deva, singura secțiune care lipsește pentru autostradă completă pe A1 de la Sibiu la Nădlac, la frontiera cu Ungaria. Contractul va fi semnat vineri la Timișoara în prezența ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, potrivit unui anunț de presă.

Contractul are o valoare de aproximativ 400 de milioane de euro și o durată de 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare și 34 pentru execuție. CNAIR a anunțat oficial pe 22 septembrie desemnarea asocierii UMB – Euro Asfalt pentru contractul de 400 de milioane de euro, iar luni, 3 octombrie a fost termenul-limită pentru depunerea contestațiilor.

Este un lot de 9 kilometri, din care 2 kilometri cu tuneluri, practic singura secțiune care lipsește pentru ca șoferii să circule pe autostradă completă de la Sibiu la frontiera cu Ungaria de la Nădlac. Prin PNRR, contractul este finanțat cu aproape 200 de milioane de euro.

Pentru respectarea criteriului de experiență la tuneluri, UMB s-a asociat cu Euro Asfalt, o firmă din Bosnia-Herțegovina cu portofoliu în tuneluri realizate pe Autostrăzile din Balcani.

Termenul din PNRR, august 2026, poate fi respectat, dar Compania de Drumuri trebuie să emită rapid ordinele pentru începerea proiectării și apoi intrării în șantier, iar constructorul să se mobilizeze rapid având în vedere numeroasele șantiere pe care deja lucrează.

Comentarii

comentarii