Acasă Eveniment Un algerian și un palestinian, depistați la frontiera de vest, într-un taxi

Un algerian și un palestinian, depistați la frontiera de vest, într-un taxi

417
DISTRIBUIȚI

În data de 20 ianuarie, polițiștii de frontieră din Turnu, județul Arad, și polițiștii din cadrul postului de poliţie comunală Iratoşu au oprit doi cetățeni străini care călătoreau cu un taxi, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, pe comunicaţia Arad-Variaşu Mic. Nejustificându-și prezența în zonă, cei doi au fost conduși la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit că unul este cetățean algerian, în vârstă de 28 de ani, iar celălalt este din Palestina, având 48 de ani, ambii solicitanți de azil în România. Ei au declarat că doreau să ajungă în Germania, pentru a găsi locuri de muncă şi au recurs la această metodă deoarece nu dețineau pașaport și viză Schengen.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor două persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii