Acasă Sănătate Un alt aparat superperformant în valoare de 4 milioane de lei va...

Un alt aparat superperformant în valoare de 4 milioane de lei va fi pus în funcţiune la Spitalul Judeţean Timişoara

541
DISTRIBUIȚI

un alt aparat -spital judetean DSCF4459Un alt aparat superperformant în valoare de 4 milioane de lei care aşteaptă de trei ani în cutie va intra în funcţiune, la Spitalul Judeţean Timişoara, săptămâna viitoare.

Conf. dr. Marius Craina, a declarat că angiograful este unic în regiunea de vest şi este utilizat pentru investigarea sănătăţii vaselor sanguine. Câţiva medici specialişti se vor întoarce în Timişoara şi vor fi angajaţi de către spitalul judeţean, pentru a deservi acest aparat. Cu acest prilej vor face şi o operaţie în premieră pentru România.
„Îi vom angaja. Unul dintre ei vrea să vină şi îl angajăm pe perioadă determinată, până reuşim să scoatem postul la concurs. Neurologul este cadru universitar şi îi dăm jumătate de normă integrare, îi dăm integrarea la noi în spital. Cu ei putem să pornim angiograful, îi dăm drumul. Acolo avem un singur mare of, consumabilele sunt enorm de scumpe. Un caz rezolvat este în jur de 4000-5000 de euro, numai consumabile. Acum o să vedem cât ne dă Casa de Asigurări de Sănătate, dar bănuiesc că nu acoperă decât o foarte mică parte din sumă. Suportă spitalul cheltuiala, ca să putem justifica ministerului să înfiinţeze un program naţional pentru patologia asta”, a explicat dr. Craina.

Comentarii

comentarii