Acasă Actualitate Un angajat schimbat de pe postul de Șef Serviciu în Primăria Timișoara...

Un angajat schimbat de pe postul de Șef Serviciu în Primăria Timișoara a câștigat procesul prin care cerea repunerea pe funcție

DISTRIBUIȚI

Un nou angajat din Primăria Timișoara a câștigat în instanță procesul împotriva instituției. Curtea de Apel Timișoara a decis că persoana trebuie să o reintegreze pe postul de Șef Serviciu de pe care a fost eliberată și să îi plătească salariul retroactiv.

Procesul a vizat-o pe Borcsi Gabriela-Violeta,aceasta fiind șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană,

Prin Decizia civilă nr. 108/01.02.2024 pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, secția contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 1104/30/2022, instanța de judecată a RESPINS ca NEFONDAT recursul formulat de recurentul-pârât Primarul Municipiului Timișoara, împotriva Sentinței civile nr. 393/02.05.2023 pronunțată în dosarul nr. 1104/30/2022 de către Tribunalul Timiș, în contradictoriu cu intimata-reclamantă prin Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Primarul Municipiului Timișoara a fost obligată și la plata către intimata-reclamantă a sumei de 3.570 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Sentința este una definitivă.
”Prin Sentința civilă nr. 393/02.05.2023 pronunțată de Tribunalul Timiș, secția de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 1104/30/2022, instanța de judecată:
1. ANULEAZĂ Dispoziția nr. 906/16.07.2021 emisă de Primarul Municipiului Timișoara privind eliberarea reclamantei din funcția publică de conducere de Șef serviciu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara; 2. OBLIGĂ pârâtul Primarul Municipiului Timișoara la reintegrarea reclamantei în funcția de Șef serviciu din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timișoara, dacă aceasta mai există în statul de funcții al autorității pârâte sau, în cazul în care funcția publică deținută anterior nu mai există, într-o funcție publică echivalentă; 3. OBLIGĂ pârâtul Primarul Municipiului Timișoara la plata în favoarea reclamantei a unei despăgubiri egale cu diferența între veniturile obținute în perioada respectivă și cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în funcția publică deținută anterior emiterii Dispoziției nr. 906/16.07.2021; 4. OBLIGĂ pârâtul Primarul Municipiului Timișoara la plata sumei de 2.975 lei către reclamantul Sindicatul Liber cu titlu de cheltuieli de judecată”, se spune în sentință.
Recursul formulat de Primarul Municipiului Timișoara împotriva Sentinței civile nr. 393/02.05.2023 pronunțată de Tribunalul Timiș a fost înregistrat la Tribunalul Timiș la data de 21.09.2023.

Comentarii

comentarii