Acasă Eveniment Un avocat din Timişoara a fost prins în flagrant în timp ce...

Un avocat din Timişoara a fost prins în flagrant în timp ce primea mită pentru blocarea unei executări silite

1942
DISTRIBUIȚI

Un avocat din Timişoara a fost prins în flagrant, marţi dimineaţa, de procurorii DNA în timp ce primea mită 2.000 de euro, pentru a bloca o executare silită. Acesta va fi cercetat pentru trafic de influenţă.

Avocatul Cosmin Panduru, din Baroul Timiş, a fost prins în flagrant, marţi dimineaţa, de procurorii DNA Timişoara în timp ce prima suma de 2.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, avocatul a fost denunţat de un bărbat, care a reclamat faptul că i s-a cerut o suma de bani pentru a bloca o executare silită.

Cosmin Panduru a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi dus la sediul DNA Timişoara pentru audieri. Avocatul va fi cercetat pentru trafic de influenţă.

Cosmin Panduru a fost implicat în nenumărate scandaluri, în ultimii ani. A lovit un poliţist din Caraş-Severin, în data de 10 aprilie, pe DN 57 B, între localitătile Bozovici şi Prilipet, unde avusese loc un accident rutier.

Un alt incident l-a avut cu primarul comunei Prigor, din Caraş-Severin Antonică Moţ, care susţine că a fost bătut, chiar la el în birou, de către avocatul Cosmin Panduru.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există date și probe care susțin faptul că în cursul anului 2017, ”în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, inculpatul Panduru Cosmin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Banii respectivi au fost pretinși pentru ca inculpatul să intervină pe lângă un executor judecătoresc și să-l determine să permită persoanei respective să vândă un imobil, astfel încât acel imobil să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită”, arată un comunicat al DNA Timișoara.

Ulterior, în același context, din august până în prezent, inculpatul și-a mărit pretențiile la 4.000 de euro, bani ce urmau să-i fie remiși în două tranșe.

Inculpatului Panduru Cosmin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, inculpatul Panduru Cosmin va fi prezentat Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Comentarii

comentarii