Acasă Actualitate Un avocat din Timișoara îi cere primarului Nicolae Robu să-i traducă un...

Un avocat din Timișoara îi cere primarului Nicolae Robu să-i traducă un răspuns la o sesizare

1999
DISTRIBUIȚI

Un avocat din Timișoara și-a permis să scrie o sesizare pe adresa Primăriei Timișoara, pentru a cere repararea a două străzi din zona centrală a orașului. Răspunsul, primit după luni de zile, este o adevărată bătaie de joc la adresa timișorenilor. Prin urmare, timișoreanul îi cere primarului Nicolae Robu să îi traducă răspunsul întocmit de funcționarii din subordinea sa.

”Domnule primar, după luni de zile de la sesizarea ce am înțeles să o formulez în legătură cu starea deplorabilă a străzilor Filaret Barbu și Virgil Madgearu… în 21 iunie am primit răspunsul de la instituția pe care o conduceți, un răspuns redactat în dulcele stil al limbii de lemn. Nimic concret, nimic palpabil.

Eu sunt cu plata la zi a impozitelor către municipalitate, motiv pentru care cred că am dreptul să primesc un răspuns corect în care să fie precizate termene și nu un răspuns dat în dodii.

Vă scriu acest mesaj pentru a vă ruga să-mi descifrați mesajul primit în data de 21 iunie 2019 de la primăria municipiului Timișoara. Iată porțiunile de text ce vă rog să mi le traduceți în termene precise – ce mai… în limbaj ingineresc:

1. a se executa în cel mai scurt timp posibil – cum traduceți cel mai scurt timp posibil? O săptămână? O lună? Un an? Străzile arată de ani de zile în această stare deplorabilă și nu v-a interesat soarta acestora… domnule primar: un termen concret, că eu nu înțeleg din răspuns când se va începe lucrul la amenajarea celor două străzi.

2. în funcție de disponibilitățile financiare – puteți să îmi traduceți această sintagmă? Eu înțeleg că nu există bani și că subtil primăria îmi transmite că astfel vom aștepta mult și bine. Vă întreb ca și cetățean plătitor de impozite și taxe (în fiecare an în luna ianuarie îmi achit la zi impozitele) de ce nu am dreptul de a circula pe o strada amenajată la standarde europene? Ne stricăm mașinile în gropile existente. Cine stabilește disponibilitatea financiară? Cine și când va aloca bani pentru refacerea acestor străzi centrale din Timișoara?

3. condițiile meteorologice – cum traduceți? Sperăm să nu doriți să amenajați străzile în luna ianuarie când ninge… eu cred că un drumar bun știe când ar trebui refăcut un drum… o stradă, nu? Acum este vremea ideală pentru reparat străzi.

4. obținerea avizelor pentru execuția lucrărilor – vă rog să-mi fie precizate avizele ce trebuie să fie obținute și entitățile de la care acestea emană, pentru a putea trimite solicitări pentru a fi informat dacă s-a demarat procedura de obținere a acestor avize.

Am nădejdea că îmi veți răspunde prompt și mă veți ajuta cu traducerea textului primăriei pe care o conduceți. Mi-am permis să pun în cc adresele unor publicații din Timișoara… pentru transparența comunicării. Nu mă supăr să oferiți mesajul reply-all”, spune Alexandru Jădăneanț, locuitor al Timișoarei – cu plata la zi a impozitelor către DFMT.

În original, răspunsul semnat de consilierul Ricman Daniel Stefan din Primăria Timișoarei este: ”Lucrările de reparație a carosabilului situat la adresa strada Virgil Madgearu și strada Filaret Barbu, sunt în atenția Biroului Drumuri, Poduri, Parcaje, urmând a se executa în cel mai scurt timp posibil în funcție de disponibilitățile financiare, condițiile meteorologice și obținerea avizelor pentru execuția lucrărilor”.

Comentarii

comentarii