Acasă Eveniment Un băiat de 15 ani și-a înjunghiat fratele de 17 ani după...

Un băiat de 15 ani și-a înjunghiat fratele de 17 ani după ce a consumat ”drogul zombie

DISTRIBUIȚI

Un băiat în vârstă de 15 ani și-a înjunghiat fratele de 17 ani după ce a consumat șoricioaică sau ”drogul zombie”.

Șoricioaică sau drogul zombie, una dintre cele mai puternice substanțe cu efect devastator asupra organismului celui care alege să îl consume.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 24.08.2022 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat în vârstă de 15 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de violenţă în familie în condiţiile tentativei la omor.

În    data de 23.08.2022,  în  jurul orelor  15,30,  pe  fondul   unor  neînţelegeri,   inculpatul  minor, în  vârstă de   15  ani, în  timp ce  se   afla  la  domiciliul  său  în  municipiul  Arad, l-a   agresat   fizic  pe   fratele său,  în  vârstă de  17  ani, provocându-i  o plagă  cu un cuţit în  zona  inferioară a  spatelui. Victima a fost internată de urgenţă, în  stare  gravă,  la Spitalul Clinic Judeţean Arad,  fiind   operată.

Potrivit   constatărilor preliminare,   întocmite  de  SJML Arad,  victima a  suferit leziuni traumatic care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă  nu survin complicaţii, viaţa acesteia fiind pusă  în primejdie.

Inculpatul minor a fost reţinut în data de 24.08.2022 şi urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar reţinerea constituie măsură preventivă, activităţi care nu înfrâng  principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

Zeci de persoane au ajuns la Urgențe anul trecut după ce au consumat șoricioaică sau drogul zombie. Trei decese au fost legate de acest drog, la Arad.

Șoricioaică sau drogul zombie, una dintre cele mai puternice substanțe cu efect devastator asupra organismului celui care alege să îl consume.

Decesele a două tinere din Arad au fost legate de acest drog în vara acestui an, în timp ce pe parcursul anului trecut 37 de persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe Arad sub influența substanțelor psihoptrope, majoritatea dintre ei afirmând că au consumat șoricioaică.

Din fericire, pentru că există și o parte bună, nu s-a înregistrat niciun deces în rândul celor care au ajuns anul trecut la Urgențe și erau sub influența drogului zombie. Totuși, un tânăr de doar 25 de ani și-a găsit sfârșitul în 2020, în propria-i casă, după ce a consumat șoricioaică.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii