Acasă Actualitate Un bărbat a murit la Continental Anvelope Timișoara

Un bărbat a murit la Continental Anvelope Timișoara

DISTRIBUIȚI

Firmele multinaționale au faima bună de fi contribuabili la bugetul public. Adică, plătesc taxele aferente contractelor de muncă, plătesc TVA, dar nu plătesc impozit pe profit, din motive deja bine explicate de specialiști. Ceea ce se spune mai puțin este despre relațiile interumane, despre umanitate și despre milă. Mila creștinească, nu cea arătată la colț de stradă.

Zilele trecute, la Continental Anvelope Timișoara a murit un om. Surse din ITM spun că a fost ”moarte patologică”, mai exact, a murit cineva, un bărbat, fiind bolnav cu o afecțiune cronică. Dacă este așa, cum nu a fost realizată o constatare de către compania medicală ce deține contractul la Continental? În acest caz este vorba despre ”Regina Maria”. Medicina muncii este obligatorie în România, chiar cele mai mici firme respectă legislația, așadar ar fi redundant să ne întrebăm: când a trecut persoana ce ulterior a murit, prin cabinetul de specialitate?

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș desfășoară o anchetă, sunt ascultați toți cei care au fost martorii întâmplării ce l-a arătat pe bărbatul respectiv, mecanic în cadrul companiei, lucrând pe scara unui utilaj de pe care, din păcate, nu a mai coborât viu. Trupul său a rămas acolo, deci nu a murit din căzătură, nu a murit din vina de a nu se fi protejat. A murit pentru că muncea, fiind de fapt bolnav…

Surse care doresc să-și păstreze anonimatul afirmă că sărmanul om a apelat la serviciile medicale din cadrul companiei, dar i s-ar fi spus că este obosit și a primit drept sfat ” puțină odihnă”… Odihnă, vitamine, suplimente nutritive, dar nu EKG -uri, nu specialiști în cardiologie, nu medici empatici, cărora să le fie milă de un om bolnav.

Acesta este rezumatul unei tragedii despre care vom mai comunica!

UPDATE:

”Cu regret confirmăm că a avut loc acest eveniment fatal. Imediat după ce victima a fost găsită de colegii săi, s-a sunat la 112. Au fost respectate toate procedurile interne și externe. La fața locului a sosit o ambulanță, Poliția și Inspectoratul Teritorial de Muncă. S-au încercat manevre de resuscitare, dar, din păcate, colegul nostru nu a putut fi salvat. Suntem alături de familia îndoliată și o sprijinim în aceste momente grele. De asemenea, colaborăm cu autoritățile și le oferim toate informațiile pentru a se stabili ce s-a întâmplat”, ne-au transmis reprezentanții Continental România.

Comentarii

comentarii