Acasă Actualitate Un bătrân născut înainte de Marea Unire a fost vizitat de preoți...

Un bătrân născut înainte de Marea Unire a fost vizitat de preoți și credincioși

DISTRIBUIȚI

Preoții și credincioșii din Parohia Timișoara-Fratelia s-au dus cu daruri și urări de bine la cel mai în vârstă om din zona lor. Aceștia l-au vizitat pe Ion Dumitrașcu, care a împlinit 101 ani.

În aceste zile, la împlinirea venerabilei vârste de 101 ani, părintele paroh Ioan Bălăngean, de la Parohia Timișoara-Fratelia, însoțit de clerici și credincioși ai acestei comunități, l-au vizitat pe sărbătorit, urându-i la mulți și binecuvântați ani. Cu acest prilej a fost oferită din partea parohiei o icoană a Maicii Domnului, ca semn de prețuire pentru credința nestrămutată a dlui Ion Dumitrașcu, care a avut o viață închinată lui Dumnezeu prin muncă, stăruință și rugăciune. De asemenea, din partea credincioșilor a primit un buchet de flori și un tort ca semn de prețuire și dragoste.

Cu toții au fost plăcuți impresionați de memoria vie, de care acesta dă dovadă la această înaintată vârstă, amintindu-și cu amănunte de perioadele de tinerețe ale vieții sale, perioade zbuciumate ale celui de-al doilea Război Mondial și de întâlnirile sale cu Regele Mihai I al României.

Întrebat de secretul longevității a mărturisit că munca și mișcarea, alături de credința în Dumnezeu, au fost factorii care l-au întărit și l-au ținut viu; chiar și la această vârstă, mai crapă lemne, dând o mână de ajutor în propria gospodărie.

 

Comentarii

comentarii