Acasă Actualitate Un bloc construit între case, pe un teren de fotbal, și Nicolae...

Un bloc construit între case, pe un teren de fotbal, și Nicolae Robu care reclamă „cea mai murdară, cea mai incorectă campanie electorală din toate timpurile, la Timișoara”

3191
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a avut o nouă izbucnire pe Facebook, de această dată, după ce numele său ar fi apărut într-un scandal legat de un bloc construit pe un teren de fotbal, în Ciarda Roșie, pe strada Theodor Pallady. Cu această ocazie, primarul a lansat și o teorie conspiraționistă: „Se conturează cea mai murdară, cea mai incorectă campanie electorală din toate timpurile, în Timișoara!”.

Blocul în cauză ar urma să fie construit în locul „terenului de fotbal al Mănușarilor”, iar procesul prin care ridicarea acestuia a fost aprobată ridică semne de întrebare, din moment ce autorizația de construire a fost emisă de Primăria Timișoara în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2019. În acte, acea suprafață nu figurează ca teren de sport, iar, până acum, acolo se antrenau, în special, echipele de juniori ale Ripensiei. În locul terenului, ar trebui să apară două corpuri de clădiri, cu 210 apartamente, și peste 240 de locuri de parcare.

În 2008, când s-a aprobat în Consiliul Local Timișoara PUZ-ul acelei zone, în urma dezbaterilor publice, se arată în documentația HCL-ului, ar fi fost chiar redus regimul de înălțime al uneia dintre construcții, de la D+P+4E+Er la D+P+3E+Er (demisol, parter, trei etaje și etaj retras). Proprietatea aparține S.C. DEVELOPERS S.R.L.

Explicația primarului este că disperarea „grupurilor de interese oculte” a făcut ca numele său să apară în presă în acest scandal, dând vina pe „jurnaliștii cu ghilimele”. Robu scrie: „Care-o fi explicația?! V-o spun eu: DISPERAREA grupurilor de interese oculte, cărora le este clar că își dau duhul dacă încă 4 ani Timișoara mă are pe mine ca Primar, iar ele și în continuare nu vor putea suge din banul public! Aceste grupuri au investit deja sume fabuloase -sunt convins că vedeți fiecare dintre dv pe ce și ăsta-i doar vârful aisbergului, cum se spune!-, sperând că și le vor scoate după alegeri! Într-o măsură mai mare ca oricând, presa e plătită, iar jurnaliștii  cu ghilimele jubilează și debordează de aberații, punându-și în valoare la maxim mintea îngustă, doar pt așa ceva bună și sufletele negre”.

Ce nu îi convine lui Robu este că s-ar fi scris că administrația Robu a vândut acel teren și, apoi, ar fi permis construirea ilegală pe el a unui bloc. Acesta explică, atașând și fotografii cu extrasul de carte funciară al terenului: „Evident, e vorba despre un teren PROPRIETATE PRIVATĂ DIN 2006 – eu sunt Primar din 2012!-, teren care nu are statut de teren de fotbal, ci de teren construibil – «curți-construcții» scrie în CF!-. Certificatul de urbanism și autorizația de construire sunt date de Primărie bazat pe aceste înscrisuri din CF și pe un Plan Urbaniatic Zonal (PUZ) aprobat în 2008 -eu sunt Primar din 2012!-”.

Cum acel teren nu figurează ca bază sportivă, Robu spune că el se va alătura cetățenilor nemulțumiți de situație, punându-se cap de listă pe plângerea înaintă instanței, prin care se dorește lămurirea situației și înscrierea în C.F. a stării de fapt a folosinței terenului. Primarul a scris:

„Discutând pe fond, dincolo de aspectele juridice, EU SUNT ALĂTURI DE CETĂȚENII NEMULȚUMIȚI! Eu vreau cât mai multe baze sportive și cât mai multe spații verzi în oraș! Orice bilanț ce-am găsit – la ce am dus Timișoara la aceste capitole arată clar orientarea mea! Numai hater-ii o prezintă pe dos! Ca cetățean, semnez alături de cetățenii nemulțumiți o plângere către instanță -singura care ar putea face ce-ar fi mai bun pt comunitate!- prin care să solicităm aducerea înscrisurilor din CF în acord cu realitatea faptică istorică și, pe cale de consecință, anularea PUZ-ului aprobat în 2008 și a tuturor documentelor emise ulterior sprijinit pe acesta. Iată, îi invit pe cetățeni să pornească acest demers, angajându-mă să fiu chiar cap de listă pe lista semnatarilor!”.

Comentarii

comentarii