Acasă Eveniment Un BMW a zburat de pe Pasajul Micălaca. Șoferul a scăpat ca...

Un BMW a zburat de pe Pasajul Micălaca. Șoferul a scăpat ca prin minune – Foto

1128
DISTRIBUIȚI

Podul de la Micălaca pare a fi un adevărat pericol pentru șoferi. Un nou accident rutier a avut loc vineri dimineața, iar un autoturism a căzut de pe pod. Șoferul, un bărbat, se afla singur în mașină și a avut noroc: deși a sărit cu mașina de pe pod, nu a pățit nimic. Autoturismul, un BMW, a suferit însă pagube însemnate.

Martorii la accident spun că șoferul a avut noroc. În urmă cu câteva luni, un autoturism a căzut tot de pe podul de la Micălaca și în urma accidentului doi tineri au murit. Imediat au apărut acuze în spațiul public că  balustradele de pe marginea drumului nu sunt conforme cu normele legale. Atunci, chiar expertul Clotilde Armand, inginer, cu experiență în domeniul investițiilor de infrastructură rutieră a explicat că orașul Arad are un primar iresponsabil pentru că acceptă lucrări de proastă calitate, nefuncționale, proiectele sale nefiind duse până la capăt.

Chiar dacă autoturismul ar fi avut o viteză mare, dar balustradele erau corespunzătoare, mașina nu ar fi putut rupe complet parapetul să cadă în gol. Balustrada cu care a fost prevăzut podul nu este conformă cu normele legale, care spun că ea trebuie să fie longitudinală, pentru a putea să mențină vehiculele pe carosabil. Cele puse de primarul Falcă fac exact pe dos, agață mașinile și le direcționează în afara șoselei. În urmă cu trei luni de zile, inginerul Clotilde Armand și USR au cerut înlocuirea de urgență a protecțiilor laterale pe podurile Micălaca, Grădiște și Decebal, cu unele care să corespundă cu normativul AND 593/2012.

 

Comentarii

comentarii