Acasă Administraţie Un botez a dat peste cap ședința extraordinară a CL Timișoara

Un botez a dat peste cap ședința extraordinară a CL Timișoara

881
DISTRIBUIȚI

Începută cu o întârziere de aproape o oră, din lipsă de cvorum, ședinţa extraordinară a CL Timişoara a fost la un pas să nu poată avea loc, Una dintre cauzele absenței consilierilor, descoperită de primarul Nicolae Robu, a fost un botez care a avut loc în familia unui consilier local PSD. După aproape un ceas de aşteptări, s-a întrunit cvorumul, astfel că din cei 27 de aleşi, 14 au răspuns prezent.

Consilierul PNL Simion Moşiu a vrut să insiste pe proiectul care prevedea modificarea contractului de asociere dintre Societatea Drumuri Municipale Timişoara şi Societatea Alpha Parking (SAP, o firmă străină care are în importante oraşe europene circa 20 de mari parcări), întrucât “aici este vorba despre bani”. A primit şi răspunsul: interesul municipalităţii este unul major, întrucât primeşte un anumit procent din încasările firmei de parcare.

“Nu mai avem treabă cu profitul, nu mai suntem într-un risc real să ne scadă procentul. Cred că este cea mai bună variantă pentru noi”, a explicat reprezentantul SDM, din subordinea primăriei.

Procentul pe care-l încasează primăria este în funcţie de suma încasată de SAP. Astfel, pe anul trecut, de la 0 lei la 2,5 milioane de lei încasări, municipalitatea are un procent de 6,7% şi cu cât încasările cresc, şi cota parte a primăriei creşte. Procedura a fost validată în AGA a SDM şi a fost trimisă CLT.

În plenul de joi, proiectul de hotărâre a trecut cu 14 voturi pentru.

Proiectul prevedea modificarea contractului de asociere încheiat în anul 2009 între Societatea Drumuri Municipale Timişoara (SDM – succesoarea în drepturi a ADP) şi Societatea Alpha Parking SRL, prin act adiţional.

În urmă cu 10 ani, printr-o HCL a fost aprobată atribuirea directă, prin contract de concesiune, către S.C. Administrarea Domeniului Public (ADP) S.A. Timişoara, pe o perioada de 49 de ani, a unui teren din zona Piaţa 700, în vederea realizării unei parcări subterane.

Între timp au avut loc mai multe modificări ale unor HCL-uri care aveau legătură cu această problemă, ajungându-se şi la un contract de asociere încheiat în anul 2012 între Societatea Administrarea Domeniului Public S.A. şi Societatea Constructim S.A., în sensul că asociatul Societatea Constructim S.A. a preluat administrarea şi exploatarea parcării din Piaţa Timişoara 700.

În prezent, administrarea parcării subterane situate în Piaţa 700 se derulează între SDM, pe de o parte, şi Societatea Alpha Parking SRL Bucureşti, pe de altă parte.

În expunerea de motive care însoţeşte proiectul de HCL de acum, SDM Timişoara (care are drept acţionar unic CLT) a urmărit creşterea beneficiilor în urma asocierii, astfel că aceasta nu va mai participa la cheltuieli în cota parte prevăzută în contract, acesteia revenindu-i o cotă procentuală din cifra de afaceri şi nu din profit, ori aceasta este în avantajul acestei societăţi.

În prezent, construcţia acestei parcări este finalizată şi este deschisă publicului încă din anul 2012.

Comentarii

comentarii