Acasă Actualitate Un bărbat care a căzut într-o râpă în Munţii Ţarcu este în...

Un bărbat care a căzut într-o râpă în Munţii Ţarcu este în comă de gradul IV la Spitalul Judeţean Timişoara

441
DISTRIBUIȚI

elicopter smurd muntii tarcuUn bărbat care parcurgea un traseu pentru a culege plante medicinale în Munţii Ţarcu, din judeţul Caraş-Severin, a căzut, duminică, într-o râpă, la faţa locului intervenind salvamontiştii şi fiind chemat un elicopter SMURD pentru transportarea rănitului la Spitalul Judeţean din Timişoara. 

Bărbatul căzut într-o râpă în Munţii Ţarcu, din judeţul Caraş-Severin, a fost adus, duminică după-amiază, la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde este supus unor investigaţii medicale, potrivit medicilor el fiind în comă de gradul IV..

Potrivit sursei citate, acesta se afla în Munţii Ţarcu împreună cu alţi doi colegi şi culegea plante medicinale pentru un studiu în cadrul proiectului “Natura 2000”. La un moment dat, tânărul a încercat să se caţere pe o stâncă pentru a ajunge la un coleg de-al său, însă s-a prăbuşit în gol.

“Estimăm că a căzut aproximativ zece metri pe verticală, apoi alţi zece metri aproximativ, s-a rostogolit pe pantă în jos”, a declarat Valentin Balaban.

Conform sursei citate, ambulanţa nu a putut interveni în acea zonă, iar salvamontiştii au putut urca doar pe jos şi cu ATV-ul.

“Elicopterul SMURD a aterizat la baza muntelui, iar noi am intervenit pentru coborârea tânărului de pe munte şi urcarea lui în elicopter”, a mai declarat Balaban.

Şeful Salvamont Caraş-Severin a mai precizat că, în urma căderii, tânărul a intrat în comă de gradul IV, iar medicii de pe elicopterul SMURD l-au intubat imediat, apoi l-au transportat la Spitalul Judeţean Timişoara, întreaga operaţiune de salvare durând aproximativ trei ore.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Timişoara, imediat după ce a ajuns la unitatea medicală, tânărul a fost preluat pentru investigaţii medicale şi stabilirea unui diagnostic.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, comisarul-şef Dinu Nicorici, a declarat corespondentului MEDIAFAX că un bărbat care culegea plante medicinale în Munţii Ţarcu a căzut într-o râpă, la faţa locului intervenind salvamontiştii.

“Trei persoane cazate la o pensiune din Munţii Ţarcu au pornit la cules de plante medicinale. La aproximativ 2.000 de metri, lângă un lac care este cunoscut în zonă, în termeni populari, ca Groapa Căldare, unul dintre bărbaţi a căzut în gol. Ambulanţa nu a putut interveni, însă cei de la Salvamont s-au deplasat acolo şi acum încearcă să-l scoată pe bărbat din râpă”, a declarat Dinu Nicorici.

Potrivit sursei citate, la faţa locului a fost solicitat un elicopter SMURD.

Medicul Mihai Grecu, şeful Serviciului de Ambulanţă Timiş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul căzut într-o râpă în judeţul Caraş-Severin urmează să fie transportat cu un elicopter la Timişoara.

“A fost solicitat un elicopter SMURD, însă al nostru este indisponibil, aşa că un alt elicopter SMURD, de la Craiova, va transporta rănitul la Spitalul Judeţean Timişoara”, a declarat Mihai Grecu.

Potrivit unor surse din cadrul Salvamont Caraş-Severin, bărbatul căzut într-o râpă are răni la cap.

Sursa: Mediafax.ro!

Comentarii

comentarii