Acasă Eveniment Un cetăţean din Afganistan, bănuit că ar avea legături cu mişcarea talibană,...

Un cetăţean din Afganistan, bănuit că ar avea legături cu mişcarea talibană, căutat de polițiști după ce a plecat dintr-un centru pentru refugiaţi

DISTRIBUIȚI

Un cetăţean din Afganistan, cazat la Centrul de cazare a străinilor din judeţul Arad, a plecat miercuri din centrul de cazare şi nu a mai revenit. Darwesh Muhammadullah, contact al Mișcării Talibane, a evadat, din Centrul de detenție pentru imigranți din Horia, unde se afla de un an de zile. Acesta ar fi evadat în noaptea de 13 spre 14 decembrie fiind îmbrăcat sumar.
Darwesh Muhamadullah a intrat în România în urmă cu un an, pe la vama din Giurgiu. Şi-ar fi declarat apartenenţa la mişcarea talibană, astfel că a devenit suspect de activităţi care ar atenta la siguranţa naţională. Prin decizia unui procuror, a fost plasat într-un centrul de custodie publică al Inspectoratului General pentru Imigrări, în Arad. Mai precis, un arest preventiv pentru cetăţenii străini care solicită o formă de azil în ţara noastră. Afganul urma să fie expulzat, dar între timp, a fugit. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul, cetăţean din Afganistan, este cazat la Centrul de cazare a străinilor din judeţul Arad, iar miercuri a plecat din acest Centru, dar nu a mai revenit în cursul serii. Potrivit regulilor, cei cazaţi în astfel de centre au voie să părăsească locaţiile, însă trebuie să revină în cursul serii, scrie news.ro.

Autorităţile au pornit în căutarea bărbatului.

Imediat ce va fi găsit, Darwesh Muhamadullah va fi cercetat, conform codului penal, pentru sustragerea de la măsurile de îndepărtare de pe teritoriul României. Pedeapsa poate ajunge la 2 ani de închisoare. 

 
 

 

Comentarii

comentarii