Acasă Eveniment Un cetăţean italian şi soţia sa, româncă, căutați de autorităţile din Italia,...

Un cetăţean italian şi soţia sa, româncă, căutați de autorităţile din Italia, care au emis mandate de arestare, prinşi în judeţul Timiş

136
DISTRIBUIȚI

Un cetăţean italian şi soţia sa, româncă, pe numele cărora autorităţile din Italia au emis mandate de arestare u fost prinşi de către poliţişti în judeţul Timiş. Angiletta Gerardo şi Angiletta Ioana sunt cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni privind managementul online al jocurilor de noroc. 

”Astăzi, 11 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au pus în executare 2 mandate europene de arestare, emise de autorităţile italiene, pe numele unui bărbat, de 42 de ani şi al unei femei, de 40 de ani, care se aflau în localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş”, a transmis, marţi, IPJ Timiş. 

Conform informaţiilor Observator, soţul româncei a aderat la un grup infracțional organizat specializat în managementul ilegal al jocurilor online, condus de Cirillo Luigi Severino, din Salerno, cu ramificații în România și străinătate.

Surse judiciare au precizat că bărbatul este cetăţean italian, iar femeia este româncă. Cei doi ar fi aderat la un grup infracţional organizat, cu ramificaţii în România şi străinătate. 

Persoanele au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, fiind reţinute, în vederea predării către statul italian.

Cei doi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, scrie news.ro.

 

UPDATE: Potrivit autorităţilor italiene, acţiunea a avut loc în mai multe provincii, dar şi în Panama, Malta şi România, fiind vizate 33 de persoane.  

Gruparea, condusă de Luigi Giuseppe Cirillo, este acuzară de infracţiuni referitoare la jocurile de noroc şi pariuri ilegale, înregistrarea fictivă a averilor, spălarea banilor şi reutilizarea banilor proveniţi din infracţiuni în activităţi economice.  

Conform presei italiene, unii dintre cei reţinuţi, inclusiv Cirillo, au legătură cu clanul Casalesi, unul dintre cele mai puternice clanuri din Camorra.  

Conform procurorilor, Cirillo ar fi constituit un adevărat holding destinat jocurilor de noroc online în Italia şi în străinătate. Parte a acţiunilor grupării au avut ca scop favorizarea clanului mafiot, motiv pentru care autorităţile judiciare din Italia au reţinut circumstanţe agravante.  

În urma percheziţiilor, 11 site-uri web şi două societăţi comerciale au fost sechestrate.  

Din estimările autorităţilor italiene, doar în doi ani, gruparea a obţinut din activităţile infracţionale ilegale peste 5 miliarde de euro, sumă pentru care ar fi datorat statului peste 500 de milioane de euro sub diferite taxe.  

Potrivit autorităţilor italiene, au fost arestate, în urma operaţiunii de marţi, 33 de persoane, inclusiv liderul grupării.  

În România, la Timişoara, au fost arestaţi Angiletta Gerardo şi Petrescu Ioana.  

 

Comentarii

comentarii