Acasă Actualitate Un ciclon va pătrunde în România. Prognoza meteo în Banat pentru următoarele...

Un ciclon va pătrunde în România. Prognoza meteo în Banat pentru următoarele 2 săptămâni

785
DISTRIBUIȚI

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (11 – 24 februarie) o vreme schimbătoare, cu treceri de la valori termice maxime de 10-12 grade la temperaturi de cel mult 3-4 grade Celsius.

Precipitaţiile vor fi prezente în aproape toată ţara atât în primele trei zile din această săptămână, cât şi după 20 februarie, dar în cantităţi moderate, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii vorbesc de o pătrundere de aer rece, de un ciclon care va traversa rapid România și masa de aer polar va fi resimțită de marți.

În Banat, în prima zi de prognoză, vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade şi a minimelor de 2 grade. În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi între -5 şi -4 grade. În intervalul următor, până în jurul datei de 20 februarie, valorile termice vor creşte treptat cu aproximativ 6 – 7 grade cele diurne şi cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative. În primele două zile vor fi precipitaţii pe arii extinse şi, în general, moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitaţiile îşi vor mai face apariţia doar trecător şi pe suprafeţe mici.

Comentarii

comentarii