Acasă Actualitate Un copil de 7 ani s-a jucat pe telefon de 6.000 de...

Un copil de 7 ani s-a jucat pe telefon de 6.000 de lei în doar câteva zile

DISTRIBUIȚI

Dependenţa copiilor de jocuri pe telefonul mobil poate avea efecte negative nu numai asupra dezvoltării psihice a micuţilor, ci şi asupra bugetului familiei. Este şi cazul unor copii din Timişoara care au achiziţionat “puteri speciale” pentru un joc de pe telefonul mobil în valoare de 6.000 lei, potrivit adevarul.ro.

Două familii din judeţul Timiş s-au trezit în primele zile ale acestui an că au de plătit peste 700 lei, respectiv 6.000 lei, doar pentru că fiii lor minori s-au jucat pe telefonul mobil câteva săptămâni, potrivit informaţiilor prezentate în cadrul matinalului Virgin Radio de miercuri, 16 ianuarie. Este vorba despre doi băieţi în vârstă de 6, respectiv 7 ani, care au cerut permisiunea părinţilor pentru o achiziţie iniţială de 6 lei.

Problema este că băiatul a jucat timp de două săptămâni acel joc, tot dând click-uri pentru obţinerea puterilor respective, fără niciun fel de cerere de acord din partea administratorilor jocului către utilizator”, a declarat pentru „Adevărul” unul dintre adulţii care s-au confruntat cu astfel de probleme.

„Fiul meu se juca pe telefon. Şi am văzut, pe extrasul de cont, că-mi veneau sume din ce în ce mai mari de plată pentru compania care gestiona acel joc. Peste 700 de lei mi-au fost retraşi de pe card. Am înlemnit când am văzut”, a spus sursa citată. Aceasta a explicat pentru „Adevărul” că a luat extrasul de cont şi s-a dus la banca unde îşi primea salariul să-i ceară să anuleze plăţile aferente jocului, dar banca a spus că nu poate face nimic pentru că plăţile au fost deja procesate.

O altă persoană s-a trezit că are de plată peste 6.000 lei.

Psihologii avertizează asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii expuşi intensiv televizorului, telefonului mobil sau tabletelor.

“Primii 3 ani reprezintă o perioadă esenţială în dezvoltarea creierului şi a reţelelor neuronale ale copilului. În faţa mediului virtual, copiii nu au parte de experienţa obişnuită a limbajului, de stimularea gândirii şi a reflecţiei pe care părinţii, bunicii şi alţi oameni le oferă, în general”, a explicat psihologul Marius Zamfir, pentru adevarul.ro.

Comentarii

comentarii