Acasă Economic Un cuvânt provoacă frică: ”Seceta!”

Un cuvânt provoacă frică: ”Seceta!”

893
DISTRIBUIȚI

Pe 27 mai, conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute. O confirmă ultima hartă (publicată chiar azi, 27 mai) de Administrația Națională de Meteorologie.

Seceta pedologică este deja moderată și local puternică, în Moldova, cea mai mare parte a Dobrogei și a Crișanei, local în centrul, sudul și estul Transilvaniei, nordul, nord-estul, sud-estul și estul Munteniei, centrul și estul Olteniei, nordul și nord-vestul Banatului.

Sigur, pentru destui agricultori, Administrația Națională de Meteorologie are și vești bune: aprovizionarea cu apă prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, pe suprafețe extinse din Muntenia și Oltenia, local în nordul, centrul, sudul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și nord-estul Banatului, nordul și vestul Crișanei, izolat sud-vestul Dobrogei.

“Seceta face parte din viața Bărăganului,” scria (pe Facebook) Nina Gheorghiță. “Ca fermier în Bărăgan, constat ca durata a ajuns, pentru unele episoade de secetă, și la 50 – 60 de zile!” (sursa: Profitul agricol www.agrinet.ro)

 

Comentarii

comentarii