Acasă Politica Un deputat din Arad cere controlul serviciilor asupra actului legislativ

Un deputat din Arad cere controlul serviciilor asupra actului legislativ

DISTRIBUIȚI

Deputatul Dorel Căprar, fost președinte al PSD Arad și fost președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, al cărei membru încă este, vine cu o propunere șocantă: într-un text postat pe contul său de pe  o rețea de socializare, Căprar propune, nici mai mult nici mai puțin decât ca SRI să acorde sprijin în activitatea legislativă. Altfel spus, SRI ar trebui să exercite un control  asupra Parlamentului, în condițiile în care, spune tot Căprar, Parlamentul exercită control parlamentar asupra SRI. Deputatul Căprar spune că are mult mai multă încredere în membrii SRI și SIE decât în mulți dintre membrii Parlamentului României. Dacă s-ar materializa inițiativa sa, Parlamentul ar ajunge, așa cum a fost și cazul Justiției, în baza cunoscutelor protocoale semnate cu SRI, sub control al serviciilor.

„În actualul context puternic marcat de acțiunile și/sau inacțiunile ticăloase, iresponsabile,anticonstituționale și trădătoare ale unor parlamentari, vă propun tuturor un exercițiu de gândire.

Acesta privește posibilitatea ca, în scopul de a preîntâmpina producerea unor astfel de situații, cel puțin să reflectăm dacă nu ar fi potrivit să introducem în procedura legislativă ce vizează aspecte de securitate națională, obligativitatea solicitării și obținerii de la Serviciul Român de Informații, a unui punct de vedere de specialitate, privitor la inițiativele legislative.Având în vedere că Parlamentul României exercită controlul parlamentar asupra Serviciului Român de Informații, oare de ce nu ar fi de dorit ca membri ai personalului acestei unități, cunoscuți pentru patriotismul lor și vigilența la amenințările la adresa securității naționale, să acorde sprijin în activitatea legislativă.
Eu cred că nu avem motive să ne ferim de acești oameni.

În condițiile deficitului major de patriotism și bună-credință din Parlamentul României, apreciez că ar putea fi o opțiune pentru a se evita crearea de situații de amenințare la adresa securității naționale.

În acest sens, eu afirm cu hotărâre că am mult mai multă încredere în membrii personalului Serviciului Român de Informații și ân cei ai Serviciului de Informații Externe, decât în mulți dintre membrii Parlamentului României.

În astfel de situații avem obligația să cooperăm cu organele specializate ale statului, pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale și pentru a preveni convulsiile sociale.

Potrivit dispozițiilor articolului 2 aliniatul (2) din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 (republicată) privind securitatea națională a României, ,,Cetățenii români, ca expresie a fidelității lor față de țara, au îndatorirea morală de a contribui la realizarea securității naționale.””, a postat deputatul Dorel Căprar pe contul său de Facebook.

Dorel Căprar a devenit extrem de bătăios pe Facebook după ce a fost exclus din PSD de conducerea PSD Arad, pozând în mare patriot după sincopele din Camera Deputaților și Senat legate de aprobarea tacită a Legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, respectiv a noului cod administrativ legat de folosirea limbii maghiare în adminstrație în județele cu populație maghiară.

Ce nu spune Dorel Căprar este de ce el, personal, ca deputat responsabil și patriot, fost șef și actual membru al unei comisii atât de importante din Cameră, nu a atras atenția înainte, nu după ce proiectul Legii autonomiei Ținutului Secuiesc a ajuns să fie aprobat tacit de Camera Deputaților. Dacă ar fi făcut-o, ar fi putut poza în erou. Așa, el este la fel de vinovat ca toți ceilalți deputați de faptul că acest proiect a ajuns să fie aprobat tacit, fiind respins ulterior de Senatul României.

Cât despre ieșirea sa față de rolul pe care îl dorește pentru serviciile secrete în controlul activității parlamentarilor din România, aceasta poate duce cu gândul la cu totul altceva decât a lăsat să se înțeleagă deputatul Dorel Căprar.

Deputatul Dorel Căprar este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Comentarii

comentarii