Acasă Actualitate Un deputat PNL amenință Olanda și Austria

Un deputat PNL amenință Olanda și Austria

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Pavel Popescu spune că refuză să ia în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului și avertizează, în contextul în care două țări se opun aderării țării noastre, Olanda și Austria, că își va „dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”.

Amintim că, pe 8 decembrie, Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) al UE trebuie să dea un vot în privința integrării României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen. Decizia se ia cu unanimitate.

Până acum, Olanda are rezerve majore, iar o comisie din Parlamentul Suediei a respins propunerea de susținere a candidaturilor celor trei țări făcută de Guvernul de la Stockholm.

Și ministrul de Interne al Austriei a declarat că se opune extinderii spațiului Schengen care este în acest moment „disfuncțional”.

„Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment “potrivit”. Două țări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană”, a scris deputatul liberal Pavel Popescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

„Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situația aceasta. Dar dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfârșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”, susține Pavel Popescu.

El a mai scris că: „Desigur, mulți pot ironiza această postare. Au mai făcut-o și în 2019, atunci când am anunțat în Reuters (și PNL nu era la putere) că voi bloca investițiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ținut de cuvânt. De data aceasta va fi puțin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture”.

„Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare “acasă, în centrală”. Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am băgat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat. P.S. Nu accept sfaturi de diplomație până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat”, a conchis deputatul PNL.

Comentarii

comentarii