Acasă Politica Un deputat UNPR de Timiş se luptă cu Guvernul pentru a opri...

Un deputat UNPR de Timiş se luptă cu Guvernul pentru a opri „emascularea” presei

421
DISTRIBUIȚI

adrian diaconu

În luna martie, un grup de deputaţi de la PP-DD a iniţiat un proiect de lege care prevedea recompensarea jurnaliştilor de investigaţii. Mai exact, jurnaliştii ar fi primit 2% din prejudiciul recuperat în urma unei investigaţii. Recent, Guvernul a dat aviz negativ pentru respectivul proiect de lege, fapt care a stârnit nemulţumirea iniţiatorilor.

Unul dintre iniţiatori este deputat de Timiş şi a trecut între timp la UNPR. Adrian Diaconu, secretar al Camerei Deputaţilor, declară că va susţine în continuare necesitatea unei astfel de legi, iar Guvernul nu ar trebui să se substituie Parlamentului.

„Guvernul trebuie să dea un aviz. Aşa este în procedura de legiferare, să fie întrebat şi Guvernul dacă e de acord sau nu e de acord. Dar, până la urmă, haideţi să revenim la matcă. Guvernul este executivul, iar legislativul este Parlamentul. Probabil că se va ţine cont de poziţia Guvernului, dar până la urmă votul parlamentarilor este decisiv. Ar trebui să ieşim din cercul ăsta vicios, în care 98% din legislaţie este iniţiată de Guvern”, a declarat Adrian Diaconu.

Deputatul nu abandonează proiectul de lege pe care îl consideră atât de necesar pentru „câinele de pază al democraţiei, parcă tot mai slab, mai chinuit de paraziţi şi mai expus pericolului emasculării”.

„Mă voi bate pentru asta, pentru că ştiu sigur că este un lucru bun, ştiu sigur că voi avea susţinere şi ştiu sigur că, în lipsa unor instituţii de stat plătite pentru asta, care ar trebui să descopere şi să recupereze prejudiciile, singurii care fac cât de cât ceva sunt confraţii drumneavostră de breaslă. Câtă vreme politicul încearcă să acapareze şi instituţiile media, ar fi bine să existe şi ziarişti independenţi, de investigaţii, care să se autofinanţeze. Faci o anchetă cap-coadă, beneficiezi de o parte din prejudiciul recuperat şi poţi după aia să-ţi finanţezi încă un an de zile activitatea, poţi să sapi, să-ţi recompensezi sursele şi aşa mai departe. Este un proiect de care vreau să-mi leg numele şi care sper să facă bine, nu rău”, mai declară Adrian Diaconu.

Comentarii

comentarii