Acasă Actualitate Un duo ”fantastic”! Dominic Fritz și Nicușor Dan au discutat despre problema...

Un duo ”fantastic”! Dominic Fritz și Nicușor Dan au discutat despre problema comună: termoficarea

DISTRIBUIȚI

Săptămâna primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a început prin primirea unei vizite din partea lui Nicușor Dan, primarul general al capitalei. Subiectul principal al discuțiilor nu este greu de intuit: termoficarea. Dacă locuitorii Bucureștiului erau obișnuiți cu lipsa căldurii, la Timișoara problema a început să afecteze direct cetățenii în timpul actualului primar, ce-i drept și din cauza unor „moșteniri” nu prea plăcute.

„Timișoara și București trebuie să își unească eforturile în gestionarea unor probleme comune, cum sunt mobilitatea urbană sau criza sistemului de termoficare centralizat. I-am prezentat colaborarea pe care noi o avem cu BERD în domeniul mobilității urbane, despre proiectele cu finanțare europeană pe care le vom lansa, dar și despre exemple de bune practici în dezvoltarea celor două mari orașe”, spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz.

În aceeași ordine de idei, cei doi primari, potrivit celui din Timișoara, cer o implicare mai mare din partea guvernului în rezolvarea problemelor care țin de termoficare. „Am abordat și un subiect extrem de sensibil atât pentru Timișoara, cât și pentru București, cel al crizei energetice, având în vedere că orașele noastre au cele mai extinse sisteme centralizate de termoficare din România. Împreună vom susține o implicare mai mare a Guvernului, care, în urmă cu 20 de ani a pasat această problemă pe umerii autorităților locale, iar acum trebuie să susțină orașele aflate în dificultate din cauza crizei mondiale a energiei, dar și a zecilor de ani în care investițiile au lipsit cu desăvârșire în acest domeniu”, spune, mai exact, Fritz.

“M-am întâlnit de dimineaţă cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz, cu care am discutat despre bunele practici în dezvoltarea oraşelor, despre proiectele cu finanţare europeană şi colaborarea cu instituţii financiare internaţionale precum BERD sau BEI. Am vorbit de asemenea despre strategia de parcări, despre colectarea selectivă a deşeurilor, dar şi despre o problemă comună pe care o au Bucureştiul şi Timişoara – sistemul centralizat de termoficare. Susţinem amândoi o implicare guvernamentală sporită pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă şi căldura în plan local. Timişoara e prima etapă a vizitei pe care o fac azi în vestul ţării, alături de viceprimarul Stelian Bujduveanu şi consilierii generali Nicorel Nicorescu şi Gabriel Rău (USR), George Nicolaie (PNL), Marian Podar (PMP). Urmează Aradul”, a afirmat, la rândul său, Nicuşor Dan, citat într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Comentarii

comentarii