Acasă Actualitate Un eveniment de excepție, marca Ordinul Arhitecților Timiș, la CJT

Un eveniment de excepție, marca Ordinul Arhitecților Timiș, la CJT

147
DISTRIBUIȚI

Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș (OAR Timiș) organizează joi, 9 decembrie 2021, la ora 17:30, în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, un eveniment de excepție: prezentarea în premieră a filmului Vis împlinit. Arhitect Mihai Botescu.

Primul dintr-o amplă serie de prezentări ale unor personalități din arhitectura Timișoarei, „Portret Vertical – arhitecți în memoria orașului”, filmul relevă contribuția arhitectului Mihai Botescu la împlinirea urbană a municipiului de pe malurile Begăi.

Realizat de cineaștii Vasile Bogdan și Grațian Gâldău filmul face parte dintr-o inițiativă a Ordinului Arhitecților din România, Filiala teritorială Timiș care dorește să scrie astfel o nouă istorie a arhitecturii din această parte a țării.

Mihai Botescu este autorul proiectelor unor cunoscute edificii timișorene: Secția de politraumatologie „Casa Austria” și Secția de ortopedie ale Spitalul Clinic Județean din Timișoara, restaurantul „Grădina Bănățeană”, Biblioteca Centrală Universitară, numeroase edificii de cult, lucrări de restaurare din patrimoniul construit al orașului, unele distinse cu premii ale Uniunii Arhitecților din România.

Pasionat fotograf de asemenea, arhitectul Mihai Botescu a realizat unele dintre cele mai frumoase albume de prezentare ale arhitecturii Timișoarei.

Accesul la acest eveniment se va face respectând normele de protecție împotriva Corona virus, așa cum specifică legislația în vigoare.
Detalii: https://fb.watch/9L925Hm0Kf/

Comentarii

comentarii